Kungens skräll – överraskade mitt i direktsända Tillsammans mot cancer

Kungen Kung Carl Gustaf

Kungen bjöd på kvällens skräll! För plötligt dök han upp mitt i TV4:s sändning från cancergalan Tillsammans mot cancer.

I kväll samlas Sverige för att bidra till kampen mot cancer. Cancergalan Tillsammans mot cancer 2021 pågår just nu i TV4, som utlovar en fullspäckad och livsviktig afton med gripande berättelser från drabbade och musik med bland andra Benjamin Ingrosso och The Ark.

Tilde de Paula Eby Keyyo leder Tillsammans mot cancer 2021 i TV4

Tilde de Paula Eby och Keyyo leder Tillsammans mot cancer i TV4.

Men kvällen clou – det var kungen!

För plötsligt dök han upp i tv-rutan, i ett inspelat inslag som blev en överraskning för nästan alla.

Anledningen är förstås att kungen är Cancerfondens högste beskyddare, och i år fyller Cancerfonden dessutom 70 år. Sju decennier när man samlat in 12 miljarder kronor.

– Vi lever i en speciell tid, en pandemi. Många känner oro och ensamhet. Ännu svårare kan det vara för de som lever med en cancerdiagnos, de som kanske är extra känsliga för infektioner, och som är helt beroende av den sjukvård som nu är så hårt belastad. Ikväll tänker jag på dem och på deras närstående, sa kungen.

Kungen i Tillsammans mot cancer 2021

Kungen Kung Carl Gustaf i Tillsammans mot cancer 2021

Tillsammans mot cancer sänds från Grand Hotel i Stockholm (den plats där Cancerfonden en gång grundades) men kungen var med hemifrån slottet.

– Under min tid har cancerforskningen tagit enorma steg framåt. Det är fantastiskt. Men det är också viktigt att vi inte nöjer oss: Forskningen måste fortsätta! Så att fler liv kan räddas, och fler kan känna hopp om framtiden, sa kungen.

– Där gör Cancerfonden och andra ideella organisationer en betydelsefull insats, tillsammans med alla er som arbetar inom cancerforskningen och sjukvården.Till alla er: ett varmt tack!

LÄS OCKSÅ: Så bor kungen och drottningen på Drottningholm – se bilderna!

LÄS OCKSÅ: Drottning Silvia om ensamma tiden med kungen

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna, TV4.