Kungens stenhårda krav på Chris O'Neill – tvingas ge vika efter alla år

07 mar, 2023, 13:08 

Nu kan inte längre Chris O'Neill hålla emot. Han måste lyda kungen.

Annons

Det var under tisdagen som hovet kommunicerade ut ett riktigt chockbesked: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar tillbaka till Sverige med familjen.

Det betyder att Chris O'Neill fått ge vika. Kungens krav kom åt honom till sist.

Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!
Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!

Chris O'Neill tvingas ge vika – kungen fick sin vilja igenom

Ja, att prinsessfamiljen skulle återvända till Sverige såg inte många komma. Madeleine har i många år levt utanför landsgränserna, och alla tre barnen är uppfostrade i USA eller London.

Det finns flera skäl till det. Prinsessan Madeleine trivs bra utanför den kungliga strålkastaren där hon kan leva sitt liv som vem som helst, men det gäller kanske allra mest hennes make Chris O'Neill.

Recept.se Nyhetsbrev

– Det har sina utmanande sidor att vara gift med en prinsessa, har Chris sagt till tidningen King.

Annons

Han trivs inte bland kamerablixtar och kungliga tillställningar, och under hans tid i kungafamiljen har han flera gånger lyckats undvika sådant. Så sent som i sommar missade han kronprinsessan Victorias traditionsenliga firande på Öland, på grund av jobb.

Nu blir det hans nya vardag.

Därför trivs inte Chris O'Neill i Sverige

Men i sommar flyttar paret och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne alltså till Sverige igen, till Hovstallet på Östermalm.

"I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm." Skriver hovet i kommunikén.

Mitt i Stockholm, i händelsernas centrum, och nu kommer Chris inte längre kunna hålla sig undan 800 mil bort.

Nu har kungen äntligen fått som han vill, efter alla år Madeleine levt i London, New York och Miami. Han vill självfallet att Madeleine och familjen ska finnas nära, och att de ska bosätta sig hemma i Sverige igen.

Annons

För Chris innebär detta att han fått ge vika, för faktum är att han inte alls trivs bra i Sverige. Men efter alla år är det dags för förändring.

– En annan anledning till att Chris inte trivs är självklart den uppmärksamhet han får. Han trivs bäst som anonym, men här i Stockholm känner alla igen honom och det blir plötsligt lite jobbigare att gå till butiker eller ta en promenad, har hovreportern Margareta Gotthardsson tidigare rett ut.

Foto: TT

Annons