Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens syster Christina bär på en sorg – tvingas dölja allt i SVT:s sändning

15 sep, 2023, 14:45 
AvGabriella Hall
Prinsessan Chrisina lyssnar på sångarhyllningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.
Christina är med och firar kungens 50 år på tronen. Samtidigt bär hon på en sorg.
Annons

Prinsessan Christina är den enda av Hagasessorna som är med och firar sin brors 50 år på tronen. Trots att Christina omges av familj och festligheter må hon sörja sina systrars frånvaro. På en stor dag som denna skulle systrarnas sällskap säkerligen uppskattas. Särskilt då de sällan ses.

Birgitta, Margaretha och Desiree är alla tre frånvarande från firandet. Birgitta har berättat om det smärtsamma beslutet att stanna hemma. Ett val som grundar sig i lojalitet till hennes två systrar som inte har möjlighet att medverka.

Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relationBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills och prins Daniels verkliga relation

– De kan inte gå. Desirée hade hjärnhinneinflammation så hon får nog vara glad att hon lever överhuvudtaget, men Margaretha är gammal bara och har haft ett par grejor också naturligtvis, och har det besvärligt. Det är åldern som tar ut sin rätt, säger Birgitta till Expressen.

Birgitta talar ut om Hagasessornas hälsa.
"De kan inte gå" säger Birgitta till Expressen.

Så en för alla och alla för en helt enkelt, i alla fall när det kommer till den äldre delen av systerskaran. För Christina är ju på plats och Birgitta kan röra på sig, hon hade till och med börjat ordna med sin högtidsklädsel, men ändå stannade hon hemma.

Annons

– Jag sa till min syster [Christina] att jag känner mig lite ensam utan Margaretha och Desirée, och då sa hon ”Men jag finns ju kvar” och då sa jag ”Ja, det är klart du finns, men vi de stora barnen håller ihop. Och det tycker jag är väldigt fint”, säger Birgitta.

Prinsessan Christina närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen.
Christina är med och firar kungen!

Beslutet var svårt och det gör ont i hennes själ berättar Birgitta. Om det också smärtar i lillasyster Christinas själ är det något hon döljer i dagens sändning på SVT med anledning av kungens 50 år på tronen.

Men det var faktiskt inte för så länge sedan systrarna var samlade. Hagasessorna hade nämligen en hemlig återförening med kungen på Solliden i somras. Dessförinnan hade dock syskonen inte setts på fem år. Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge innan de ses igen.

Foto: TT

Annons