Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kungens syster på sjukhus efter fallolycka

14 jan, 2021, 06:00 
Thailands kung Vajiralongkorn Kung Rama X Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn Drottning Silvia Kungen
Hon är den thailändska kunglighet som har bäst relation med svenska kungaparet. Men nu har kung Ramas syster prinsessan Maha råkat ut för en fallolycka.
Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

Thailands kungafamilj har drabbats av ett tufft sjukdomsfall: Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn, syster till den skandalomsusade kung Rama, har råkat ut för en svår fallolycka.

Det var i måndags som den 65-åriga prinsessan snubblade under sin morgonpromenad och hon föll så olyckligt att hon skadade båda sina fotleder illa. Det thailändska hovet gick samma dag ut med en kommuniké där man meddelade att prinsessan Maha Chakri Sirindhorn nu vårdas på Phramongkutklao-sjukhuset i Bangkok. Hon kan inte gå och har ställt in alla uppdrag under två månader framöver.

Svenska kungafamiljens relation med Thailands kungafamilj

Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn av Thailand
Prinsessan Maha som nu vårdas på sjukhus i Bangkok.

Maha Chakri Sirindhorn är dotter till kung Bhumibol och drottning Sirikit och är enligt uppgift den thailändska prinsessa som är högst i rang. Men det som också är speciellt med henne är att hon sedan flera år tillbaka har en nära kontakt med drottning Silvia och kung Carl Gustaf. Hon flög till exempel till Stockholm för att vara med och fira kungen när han fyllde 60.

Annons

Prinsessan Maha och drottning Silvia har också träffats flera gånger i Thailand, bland annat i samband med kungaparets statsbesök 2003 samt vid (den nu framlidne) kung Bhumibols tronjubileum 2006. Den gången var prinsessan Maha Chakri Sirindhorn också den som mötte kungaparet på Don Muang-flygplatsen i Bangkok.

Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn Kungen Drottning Silvia Kungliga slottet Stockholm 2006
Så här såg det ut på Kungliga slottet 2006 när prinsessan Maha uppvaktade kungen på 60-årsdagen.

Kungen och hans thailändska elefanter

Sveriges kung är sedan 2004 stolt ägare till två asiatiska elefanter, en generös men knepig present från Thailands dåvarande kung Bhumibol. Inget att stalla upp på Drottningholm precis... Så elefanthonorna Bua och Saonoi fick flytta in på Kolmården och där har de bott sedan dess.

Foto: TT.

Annons