Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens syster skiljer sig – efter bilderna på otroheten

24 jan, 2022, 15:51 
Kung Felipes syster prinsessan Cristina
Efter otroheten: Nu är äktenskapet över. Kung Felipes syster prinsessan Cristina skiljer sig från sin man.
Annons
Allt om Spaniens kungahus!Brand logo
Allt om Spaniens kungahus!

Efter förra veckans otrohetsbomb: Nu är det över för prinsessan Cristina, 56, och hennes man Inaki Urdangarin, 54.

– Vi har tillsammans kommit överens om att avsluta vårt äktenskap. Vår relation gentemot våra barn är oförändrad. Detta är ett privat beslut och vi ber om respekt för våra närstående, skriver de i det officiella tillkännagivandet som kom alldeles nyss.

Annons
Prinsessan Cristina och Inaki Urdangarin på Victorias och Daniels bröllop 2010
Prinsessan Cristina och Inaki Urdangarin på Victorias och Daniels bröllop 2010.

Skilsmässabeslutet är av allt att döma en direkt följd av att den spanska tidningen Lecturas i förra veckan publicerade bilder på Inaki Urdangarin hand i hand med sin arbetskamrat, den gifta tvåbarnsmamman Ainhoa Armentia, 43, på en strandpromenad i södra Frankrike.

En offentlig förödmjukelse för prinsessan Cristina.

– Sånt här händer och vi ska hantera situationen på bästa möjliga sätt, sa Inaki Urdangarin till spanska medier i förra veckan.

Inaki Urdangarin och Ainhoa Armentia ser ut att ha träffats på jobbet, den spanska advokatbyrån Imaz & Asociados, där han utför samhällstjänst, som en del av det fem år och tio månader långa fängelsestraff som han dömdes till i juni 2018. Via sin ideella organisation Noos Institute ska Inaki Urdangarin ha förskingrat och penningtvättat 60 miljoner kronor av allmänna medel.

Annons
Inaki Urdangarin och hans nya kärlek Ainhoa Armentia
Prinsessan Cristinas man Inaki Urdangarin, till höger hans nya kvinna Ainhoa Armentia.

Han och prinsessan Cristina har varit gifta i 25 år. Bröllopet stod i Barcelona 1997, med kronprinsessan Victoria som en av gästerna. Paret har fyra barn, dottern Irene, 16, samt sönerna Miguel, 19, Pablo, 21, och Juan, 22.

Skilsmässa i spanska kungafamiljen – nu separerar prinsessan Cristina

Prinsessan Cristina lämnade Spanien i samband med anklagelserna mot Inaki, och hon har de senaste åren bott i Genève med sin 16-åriga dotter. Så sent som i höstas sågs hon dock hand i hand med sin man i Barcelona, och strax före jul åkte de skidor ihop.

Annons

Enligt den spanska tidningen Hola som säger sig ha exklusiv information ska uppgifterna om Inakis älskarinna dock inte ha kommit som någon chock för prinsessan Cristina.

– Hon kände till relationen redan innan. Prinsessan tar detta bra trots allt.

Foto: TT.

Annons