Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Otrohet i kungafamiljen – sågs med annan kvinna

20 jan, 2022, 16:00 
Spanska kungafamiljen
En akut otrohetskris skakar just nu den spanska kungafamiljen – och det finns bildbevis.
Annons
Allt om Spaniens kungahus!Brand logo
Allt om Spaniens kungahus!

Kung Felipes syster prinsessan Cristina, 56, har blivit bedragen av sin man Inaki Urdangarin, 54.

Bilderna som visar otroheten har publicerats i den spanska tidningen Lecturas och på tidningens förstasida ser man honom gå hand i hand med sin nya kärlek på en strandpromenad i den franska staden Bidart i Pyrenéerna. En offentlig förödmjukelse för prinsessan Cristina.

Kvinnan i fråga visar sig nu vara Inakis 43-åriga arbetskamrat Ainhoa Armentia, som liksom han jobbar på advokatbyrån Imaz & Asociados.

Annons

Tvåbarnsmamman Ainhoa Armentia ska enligt den spanska tidningen El Mundo nu vara i färd med att separera från sin man. Det är ännu oklart om detsamma gäller för Inaki Urdangarin och hans hustru prinsessan Cristina.

Prinsessan Cristina bedragen – Inaki Urdangarins första ord om otroheten

Själv säger Inaki Urdangarin:

– Sånt här händer och vi ska hantera situationen på bästa möjliga sätt.

Prinsessans man otrogen. Inaki Urdangarin och hans nya kvinna Ainhoa Armentia
Det var ett stort medieuppbåd som mötte Inaki Urdangarin när kan kom till kontoret tidigt i morse. Till höger hans nya kärlek Ainhoa Armentia.

Prinsessan Cristina och den en gång så hyllade handbollsstjärnan Inaki Urdangarin har varit gifta i 25 år. Bröllopet stod i Barcelona 1997, med kronprinsessan Victoria som en av hedersgästerna, och paret har fyra barn: Dottern Irene, 16, samt sönerna Miguel, 19, Pablo, 21, och Juan, 22.

Annons
Prinsessan Cristinas man Inaki Urdangarin otrogen
Prinsessan Cristina med sin man Inaki, här fotograferade i Stockholm 2010 när de var hedersgäster på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop.

Men de senaste åren har varit mörka.

I juni 2018 dömdes Inaki Urdangarin till fängelse i fem år och tio månader för att via sin ideella organisation Noos Institute ha förskingrat och penningtvättat 60 miljoner kronor av allmänna medel.

Under hans långa tid i fängelset har prinsessan Cristina bott i Schweiz och senast de syntes tillsammans var för en månad sedan, under familjesemestern i Baqueira Beret.

Prinsessan Elena Prinsessan Cristina Inaki Urdangarin
Inaki med sin svägerska prinsessan Elena. Till höger hustrun Cristina.

Foto: TT.

Annons