Kungens vakter slår larm – bor bland döda råttor: ”Helveteshål"

06 apr, 2023, 11:00 
AvFelicia Plåt
Kung Charles
Coldstream Guards har skyddat den brittiska monarken sedan 1650.

Nu vittnar flera kungliga högvakter om de hemska förhållandena.

Annons

Coldstream Guards är det välkända infanteriregementet i den brittiska armen. Med deras röd-svarta uniformer och igenkännande björnskinnsmössor ser man vakterna ofta på kungliga event eller ceremonier. Detta på grund av att de har haft som uppgift sedan 1650 att skydda monarken i England. Ett hederligt jobb för många.

Men nu avslöjar flera vittnesmål i Daily Mail hur boendesituationen ser ut för de välkända högvakterna. Och det är absolut inte som vi trodde.

Charles största utmaning – som kung av England
Charles största utmaning – som kung av England

"Helveteshål"

Coldstream Guards vistas på Wellington Barracks tillsammans med fyra andra regementen. Logementet ligger mitt i centrala London, 300 meter från Buckingham Palace där kung Charles bor.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Flera vittnesmål och bilder visar förfärliga boendeförhållande. På bilderna ser vi urintäckta golv, smutsiga toaletter, mögliga skåp, sovrum fyllda med skräp och döda fåglar i korridorerna. En av vakterna kallar det "helveteshål".

– Det är ett stort skämt. Vi vaktar några av de mest kända personerna och byggnaderna i världen för att sen åka tillbaka till ett smutsigt helveteshål, säger en högvakt till Daily Mail.

Coldstream Guards har vittnat om förhållandena på Wellington Barracks.

"Värre än brittiskt fängelse"

I vittnesmålen berättar en annan vakt att han lämnade högvakten på grund av de dåliga förhållandena.

– De är värre än ett brittiskt fängelse, säger han till Daily Mail och fortsätter:

Annons

– Jag stod ut med det i flera år, men ingenting förändrades. Den brittiska allmänheten behöver veta hur soldater i vårt land behandlas.

Vidare vittnar han om att råttor brukade dö i soporna. Under morgonrundorna var de sedan tvungna att städa bort dem.

Förutom att det är smutsigt på logementet ska det även vara väldigt trångt för högvakterna. Ett vittnesmål hävdar att de bor 32 personer på varje våning där de får dela på 6 toaletter och två badrum.

Annons