Kungens verkliga relation till Olle Westling

kungens relation till olle westling

Det är en vänskap som har fått gro men i dag har kungen och Olle Westling en enormt bra relation. Daniels pappa har dessutom gjort någonting som kungen verkligen värdesätter.

För 18 år sedan gick Victoria och Daniel på sin allra första date. Men det skulle dröja innan Daniel blev en del av familjen på riktigt. I flera år träffade de varandra i det dolda och första mötet mellan kungaparet och paret Westling kom först senare.

Kungen ville vara helt säker på att Daniel verkligen var den rätte innan han öppnade dörrarna till slottet. Men när familjerna väl stiftade bekantskap med varandra visade det sig att kungen och Olle hade flera gemensamma nämnare.

Kungaparet olle ewa westling

Kungaparet passar på att språka med Ewa och Olle Westling under Oscars dop, 2016.

Båda fäderna har ett brinnande idrottsintresse och de älskar djur och natur. Dessutom sätter de alltid barnen i första rummet och att Olle Westling donerade sin njure – för att rädda livet på sin son, är förstås någonting som både kungen och Silvia beundrar.

Olle Westlings fina handling bevisade allt

Kungen är dessutom oerhört tacksam över den diskretion som Ewa och Olle visade i början av kronprinsessparets förhållande. De valde att inte tala med media och på det sättet blev Ockelbo en fristad för Victoria. Hon kunde vara sig själv hemma hos svärföräldrarna utan att behöva oroa sig för alla nyfikna journalister.

En fin gest som bevisade så otroligt mycket.

Kungaparet har ju, som bekant, ett oerhört späckat schema och därför träffas inte svärföräldrarna särskilt ofta. Men när Victoria fyllde 40 år och kungen 70 år var de självklart inbjudna till festligheterna i Stockholm och då har de förstås mycket att tala om. Och favoritämnet är, kanske inte så konstigt; Estelle och Oscar!

Foto: TT