Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kunglig familemedlemmen vittne till skottlossning i Marbella

19 jul, 2022, 14:00 
AvMinna Sarpaneva
Felipe Juan Froilán, kung Carl Gustaf, Spaniens kungapar, drottning Silvia

Kungens systerson bevittnade det otäcka skjutdramat på klubben Opium i Marbella.

Annons
Allt om Spaniens kungahus!Brand logo
Allt om Spaniens kungahus!

Strax efter 01, spansk tid, på natten till måndagen utbröt ett bråk i vip-avdelningen på klubben Opium Beach Club i den spanska turistorten Marbella.

Fyra personer skottskadades och en person fick ett flertal knivhugg innan säkerhetsvakter kunde övermanna skytten. På plats på klubben var också en släkting till Spaniens kung.

Fem skadade i skottdramat

Tidigare under kvällen ska en man ha blivit utkastad av vakter efter en dispyt med en annan gäst. Mannen tog sig sedan in på klubben igen, beväpnad med en kniv.

Den knivbeväpnade mannen gick till attack mot samma man som han tidigare tjafsat med. Mannen ska då ha svarat med att ta fram en pistol och avlossa ett flertal skott, rapporterar Daily Mail.

Annons

Fyra personer träffades av skotten och skytten blev knivhuggen i pannan, ena ögat, nacken och ryggen. Alla fem vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador.

Kunglighet trodde att han hade hamnat i ett terrordåd

Felipe Juan Froilán, systerson till Spaniens kung, Felipe VI, firade sin födelsedag på klubben när dramat bröt ut.

Enligt Daily Mail ska Felipe Juan Froilán och hans vänner ha trott att de hamnat i ett pågående terrordåd när de först hörde skotten och folk började fly i panik.

De gömde sig då bakom flera stolar innan även de kunde ta sig ut från klubben. Kungens systerson, som är nummer fem i den spanska tronföljden, och hans vänner uppges ha klarat sig undan utan skador.

Usch, vilket otäckt avslut på sin 24-årsdag! Vi är glada att Felipe Juan och hans vänner är oskadda, och vi hoppas såklart att de skadade återhämtar sig snart.

Foto: TT

Annons