Sanningen bakom Meghans och Harrys chockbeslut

Meghan och harry

Vad ska en ”arbetslös” brittisk prins göra med sitt liv? Ja, Meghan och Harry känner sig sidsteppade – och lämnar landet.

Det är inte bara här hemma i Sverige som kungafamiljen står inför stora förändringar. Samma omställning pågår nu också i den brittiska. Prins William och Kate hamnar mer och mer i fokus, medan rollen för Harry och Meghan på sikt har varit mycket mer oklar.

Redan innan nyheten om avhoppet publicerades i går kväll så spekulerades det i att Meghan och Harry kunde komma att lämna den brittiska kungafamiljen bakom sig. Brittiska Daily Mail kontaktade det brittiska hovet, som dock avfärdade dessa uppgifter som rena spekulationer och valde att inte kommentera. Nu vet vi varför: Drottning Elizabeth var inte informerad.

Daily Mail skriver också att vänner till Meghan och Harry har uppgivit att paret känner sig sidsteppade av kungafamiljen och att det är därför som de väljer att fortsätta på sin egen ”progressiva väg” framåt.

Prins Harry visar upp sonen Archie.

Uppgifter: ”Det blir Kanada för Meghan och Harry”

Samtidigt noterar brittisk media att varken Meghan eller Harry har några officiella kungliga uppdrag den närmaste månaden. Och ovanpå detta landar alltså gårdagens chockbesked. Många tror nu att Meghan och Harry väljer att bosätta sig i Kanada, där Meghan bodde under de sju år som hon spelade in tv-serien Suits.

Det står också klart att det är just i Kanada som Meghan och Harry har tillbringat de senaste sex veckorna, och att det därmed också var där som de firade sin första jul tillsammans med sonen Archie, som nu har hunnit bli åtta månader gammal.

De kom tillbaka i helgen som gick och det var i samband med deras oväntade besök på Canada House i London i måndags som de själva avslöjade fler detaljer om sin långsemester i kanadensiska British Columbia.

Meghan och Harry besökte Canada House i London.

Kungligt afternoon tea på Canada House.

Meghan och Harry ska ha tillbringat sina sex veckor på Vancouver Island, närmare bestämt på vackra egendomen Mille Fleurs, som enligt uppgift ägs av en mångmiljonär och ligger precis vid havet.

Mille Fleurs på Vancouver Island. Här bodde Meghan och Harry.

Mille Fleurs på Vancouver Island. Här bodde Meghan och Harry.

Under sitt afternoon tea på Canada House berättade de om sina fotvandringar och Meghan log och sa:

– My Goodness, vi har haft det fantastiskt. Och att få se Archie spärra upp ögonen och spana in allt det vackra, det var helt underbart!

Meghan och prins Harry efter julsemestern i Kanada

Hemma i London efter sex veckor i Kanada. Men många tror att de snart vänder tillbaka.

Foto: TT.