Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungliga familjebilden väcker frågor! Carl Philip stoppad på grund av sjukdom

25 mar, 2022, 11:26 
Prinsessan Sofia, Kronprinsessan Viktoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip

När kungafamiljen medverkade på ett möte på fredagsmorgonen, var prins Carl Philip plötsligt inte där.

Annons
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!Brand logo
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!

På fredagen var merparten av den kungliga familjen inplanerade att medverka på ett möte kring temat ”Skydd av barn kan inte vänta”. I kungahusets kalender kunde man läsa att Kungen, Drottningen, Kronprinsessan, Prins Daniel, Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip alla skulle medverka på tillställningen som ägde rum i Bernadottebiblioteket.

Men den som väntade spänt på att få se Carl Philip riskerar nu att bli besviken. Plötsligt var han bortskriven ur kalendern, och på foton från mötet syntes inte vår prins vid Sofias sida.

Plötsligt borta

Prinsessan Sofia fick som sagt dyka upp utan sin man, och precis som för många andra föräldrar så var det småbarnslivet som kom emellan Carl Philips medverkan på mötet.

– Prins Carl Philip fick stanna hemma på grund av sjuka barn, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren.

Att det var prinsen som fick stanna hemma kan bero på att Sofia har fullt upp idag. Efter mötet på Bernadottebiblioteket ska hon nämligen närvara på Sophiahemmet Högskolas examenscermoni på Stockholms Stadshus. Och det vill hon säkerligen inte missa, för Sophiahemmet håller hon varmt om hjärtat.

Annons

När pandemin bröt ut gick hon i april en snabbkurs i omvårdnad på Sophiahemmets Högskola, och bara ett par dagar senare hoppade hon in och volontär-arbetade för att avlasta vårdpersonalen på deltid. Vilken insats!

Så medan Sofia är ute på uppdrag stannar Carl Philip hemma med Julian, Gabriel och Alexander. Och det är aldrig roligt med sjukdom, men nu är det kanske lite extra dålig timing. Imorgon fyller ju minstingen Julian 1 år, så vi hoppas att barnen tillfrisknar snabbt så familjen kan fira lill-prinsen ordentligt!

Foto: TT

Annons