Kungliga festen – frågetecknet kring prinsessan Sofia

Snart blir det galafest på Kungliga slottet – och det är äntligen tiaraläge för prinsessan Sofia. Men frågetecknen är många!
Slå på ljud

Tomrummet är stort efter prinsessan Sofia, 36. Ni är många som saknar henne ute på det kungliga fältet, och hon har inte ett enda officiellt uppdrag listat i hovets kalender på hela hösten.

Men i går tändes hoppet! Kanske får vi trots allt se mammalediga Sofia stassad i frackklänning och sin tiara med topping – och det om bara några veckor.

LÄS MER: Statsbesöket: Victorias modeval – och Sofias revansch!

Prinsessan Sofia.

Detta sedan uppgifterna om en av höstens stora kungliga begivenheter nu har läckt ut i spansk press: Kung Felipe, 53, och drottning Letizia, 49, kommer till Stockholm den 24-25 november. Det blir galamiddag! Och kunglig kortege!

Statsbesök är ju generellt av så tung dignitet att kungafamiljen ställer upp mangrant, och detta är dessutom ett statsbesök med extra kunglig glans, eftersom det är en kunglig statschef med hustru som gäster kungafamiljen.

När Tysklands president och First Lady var i stan häromveckan rev Sofia av de två festluncherna, men avböjde middagen på slottet. Hur det blir den här gången får vi helt enkelt se, men oddsen är ändå goda.

Prinsessan Sofia bröt mammaledigheten när Tysklands president kom på besök. Håll tummarna för en favorit i repris.

Detta är dock inte något som hovet kommer att annonsera i förväg, eftersom prinsessan Sofias närvaro alltid beror på dagsläget för baby Julian, som kommer att vara åtta månader när statsbesöket rullar igång. Men visst vore det roligt – särskilt som vi blir snuvade på Nobelfesten i år igen.

Kung Felipe och drottning Letizia till Sverige

Det är elva år sedan Felipe och Letizia var i Stockholm senast, då som Spaniens kronprins och kronprinsessa. Nu kommer de tillbaka som kungapar, ett jobb som verkar ha tagit ut sin rätt, i alla fall om man tittar på den numera lätt grånade kung Felipe.

Felipe och Letizia vid senaste Stockholmsbesöket 2010, och som de ser ut i dag, elva år senare.

LÄS MER: Prinsessan Sofias beslut med tatueringen – stora snackisen

LÄS MER: Sanningen om prinesssan Sofias pushpresent: Lyxsmycket från prins Carl Philip

LÄS MER: Prinsessan Sofia shoppade loss till Villa Solbacken: ”Stannade fyra timmar”

Foto: TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna.