Kungliga missen utanför kyrkan – som ingen hade tänkt på

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia vid prins Julians dop 2021

Prins Julians dop var planerat in i minsta detalj. Men ett händelseförlopp, som inträffade efter gudstjänsten, hade hovet och kungafamiljen inte haft med i beräkningen.

Vilken dag och vilken kungafamilj! Under prins Julians dop fick vi äntligen se våra kungligheter på ett och samma ställe igen. Solen sken och allihopa log brett in i kamerorna samtidigt som det lilla dopbarnet sov sött i mamma Sofias famn.

Sofia och Madeleine hade fullt upp utanför kyrkan

En sådan hör högtid kräver månader av planering. Blommor, faddrar, klädsel och musikstycken beslutas i god tid men sedan finns det förstås saker som inte går att förutse – som vädret till exempel. Den här lördagen i augusti var nämligen ovanligt blåsig och det hade inte hovfrisörerna räknat med. Åtminstone inte prinsessan Sofias och prinsessan Madeleines.

Prinsessan Madeleine vid prins Julians dop 2021

LÄS MER: Regeringens gåva till prins Julian – efter Löfvens avhopp

Kvinnliga kungligheter väljer ofta uppsatt hår vid den här typen av tillställningar. Men den här gången såg vi flera hårsvall som fladdrade fritt i vinden. Sofia hade förvisso sitt hår uppsatt i en hästsvans men Madeleine hade gått all in på stora hollywood-lockar. Och sådana är inte helt lätta att kontrollera när vinden kommer svepande!

Den enda som egentligen klarade sig ifrån händer i ansiktet under fotograferingen utanför Drottningholms slottskyrka var kronprinsessan Victoria. Hon är ett riktigt superproffs och hade valt sin signaturlook, den strama knuten. Em frisyr som klarar alla väder.

LÄS MER: Daniels kärleksgest till Victoria – fångades på bild under dopet!

Foto: TT