Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungliga supermötet: Kungaparet hemma hos drottning Elizabeth!

08 apr, 2022, 15:00 
Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia – på afternoon tea hemma hos drottning Elizabeth, 95. Ett möte som har högsta prioritet enligt hovet.
Annons
Prins Philip är död – blev 99 år gammalBrand logo
Prins Philip är död – blev 99 år gammal

Kungen och drottningen åker till London för att träffa drottning Elizabeth. Ett möte som enligt hovet nu har högsta prioritet.

Ett drottningmöte att se fram emot. Senast kungaparet träffade Elizabeth var vid minneshögtiden för prins Philip häromveckan.

– Det har varit planerat en längre tid att kungaparet skulle besöka drottning Elizabeth, och då även prins Philip, men sedan kom pandemin och besöket fick ställas in, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons

– Under den här tiden hann prins Philip gå bort och det är något som kungen har uttryckt att han är väldigt ledsen för – detta att han inte fick den möjligheten att träffa prins Philip som planerat.

Men nu ska mötet med snart 96-åriga drottning Elizabeth i alla fall bli av.

Den officiella delen av kungaparets besök i England äger rum den 26-27 maj, det vill säga bara några dagar före drottning Elizabeths officiella och fyra dagar långa firande av sina 70 år på tronen.

Och förhoppningen är att hon ska kunna ta emot kungaparet för en audiens på Windsor Castle.

Ett möte som enligt Margareta Thorgren kommer att ha en helt informell karaktär och om det går som planerat så blir det något så trevligt som afternoon tea!

Drottning Elizabeth i The Oak room på Windsor Castle
Det blir ett kungligt super-toppmöte, över te och kakor i drottning Elizabeths privata våning på Windsor. Förmodligen här i hennes privata vardagsrum, The Oak room.

Kungaparets intensiva långhelg i London

Men kungaparet har också mycket annat på agendan under sina dagar i London.

Annons

Fredagen den 27 maj kommer de att glida in på lyxhotellet The Rosewood i smoking respektive aftonklänning för att fira svenska handelskammaren – och de ska också gå på den spektakulära och mycket hajpade ”ABBAtar-konserten” i Queen Elizabeth Olympic Park tillsammans med 3 000 andra ABBA-fans.

Får vi se kungen och drottning Silvia dansa loss till Abbas Mamma Mia?

Foto: TT.

Annons