Kungligheten hålls fången – nu vädjar hon om hjälp

Shejk Mohammad av Dubai

Prinsessan hålls fången av sin egen pappa. Här är hennes fruktansvärda berättelse.

Prinsessan Latifas hemska öde har förfasat en hel värld. Redan 2018 lyckades hon fly från Dubai, där hon hålls mot sin vilja av pappan Sheikh Mohammed bin Rashid, premiärminister i Förenade Arabemiraten.

Hon flydde medelst undervattensscooter och segelbåt, men shejkens hantlangare hann ikapp henne och förde henne tillbaka under vapenhot.

Prinsessan Latifa hålls fången i Förenade arabemiraten

Nu har BBC fått tag på en hemlig videoinspelning som Latifa gjort och som smugglats ut utan hennes pappas vetskap. Hennes vittnesmål är fruktansvärt.

– Jag hålls gisslan. Huset har förvandlats till ett fängelse. Alla fönster är barrikaderade, jag kan inte öppna ett enda fönster. Jag hålls isolerad, helt ensam. Jag får ingen läkarvård, ingen rättegång, inget åtal, ingenting, säger Latifa i det hemska klippet.

Latifa har på något sätt lyckats etablera en sporadisk kontakt med vännen Tiina Jauhiainen. Finskan är bedrövad över Latifas situation.

– Hon är så blek, hon har inte sett solljuset på månader. Hon får i princip bara röra sig från sitt rum till köket och tillbaka, säger Tiina.

Sheikh Muhammad

Trots skandalen har Sheikh Mohammed bin Rashid fortfarande fått frottera med resten av högsocieteten. Här är han med drottning Elizabeth.

Från Förenade arabemiraten och shejkens sida har man valt att lägga locket på. Få officiella uttalanden har skett.

”Vi är medvetna och djupt ledsna över de fortsatta spekulationerna som finns i medier om hennes höghet Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum. Det är en privat familjeangelägenhet som har orsakat mycket oro bland alla inblandade, mest av allt för Sheikha Latifa", sa man i december 2018.

Att Latifa fruktar för sitt liv råder det inga tvivel om. Så här sa hon i en video inspelad före det beryktade flyktförsöket.

– Jag spelar in den här videon eftersom det kan bli den sista videon jag spelar in. Det enda som min pappa bryr sig om är hans rykte, han skulle döda för att rädda sitt rykte, säger hon och tittar rakt in i kameran.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott