Kungligheten rasar efter Meghan Markles intervju: "Snackar bara skräp"

Meghan Markle

Kungavärlden kunde inte hålla tyst längre. Nu har en av dem klivit fram och attackerat Meghan Markle.

Meghan Markle och prins Harry fick en hel värld att titta när de slog sig ner mittemot tv-ikonen Oprah Winfrey. Intervjun sändes i den amerikanska kanalen CBS och blev en rejäl uppgörelse med den brittiska kungafamiljen.

– När vi var gifta och allt blev tufft så insåg jag att jag inte skulle bli skyddad, men att de var villiga att ljuga för att skydda andra medlemmar i familjen, och de var inte villiga att säga sanningen för att skydda mig och min make, sa Meghan bland annat.

Kungligheten till attack mot Meghan och Harry

Meghan Markle

Meghan Markle gick till hårt angrepp på kungafamiljen.

Men i kungavärlden var man inte alltför imponerade av prinsparets utspel.

Karl von Habsburg är ärkehertig och sonson till Österrikes sista kejsare, Charles I. Han betraktas som överhuvud för den österrikiska kungafamiljen.

Han såg intervjun, men delar inte världens fascination inför det som sades.

– Det där var bara skvaller och skräp, säger Karl till tidningen Kronen Zeitung.

– De där två är så långt ner i tronföljden, de finns knappt, att de är helt irrelevanta. Och bara därför tycker jag att det är helt olämpligt att sända den där intervjun till hela världen.

I intervjun avslöjade Harry att han känner sig sviken av sin pappa, prins Charles, som vid ett tillfälle slutade svara i telefon när hans son ringde.

Men det behöver inte världen veta, menar Karl.

– Om det finns problem eller missförstånd i familjelivet, då är det mer lämpligt att ta sådana diskussioner privat, säger Karl.

– För mig är den här mediecirkusen helt ointressant.

Så säger drottning Elizabeth om intervjun

Den brittiska kungafamiljen har inte varit helt tysta i frågan om Meghans och Harrys utspel. Tidigare i veckan kom ett uttalande från Buckingham Palace:

”Hela familjen är mycket ledsna över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat. Harry, Meghan och Archie kommer alltid vara mycket älskade familjemedlemmar.”

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset