Kungligheterna stoppas – sju saker de inte får äta

Hertiginnan Kate, Prins William, Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel

Det här får du inte bjuda kungligheterna på, enligt den före detta slottskocken.

5 saker som drottning Elizabeth hatar!
0:59

Efter reklamen: 5 saker som drottning Elizabeth hatar!

(0:59)

Slå på ljud

Det är inte alltid lätt att vara kunglig. Visst kan det kungliga livet verka både glamoröst och spännande men det finns också en hel del regler som måste följas.

Den brittiska kungafamiljen måste till exempel alltid stå upp när drottningen står upp, vägra selfies och det är inte alltid de själva ens får bestämma vad de ska äta.

Det säger åtminstone den tidigare slottskocken Darren McGrady i en intervju med The Telegraph.

Därför förbjuds kungligheterna att äta vissa sorters mat

Darren McGrady var kock på Buckingham Palace mellan år 1982 och år 1993.

Han säger i intervjun att vissa råvaror är strikt förbjudna för kungafamiljen att äta när de vistas i offentligheten. Däribland skaldjur och lever. Anledning ska vara att det anses vara riskabelt.

Vad exakt det är den tidigare slottskocken menar med att råvarorna ska vara riskabla är lite oklart. Darren McGrady inte utvecklar inte vidare, men kanske kan det bero på en risk för allergiska reaktioner eller magsjuka.

Det här får den brittiska kungafamiljen inte äta

Utöver skaldjur, gåslever och anklever så sägs det att kungligheterna inte heller får äta potatis, pasta eller ris till middagen.

Det ska vara på grund av att drottning Elizabeth inte är förtjust i kolhydrater, istället föredrar hon grönsaker och sallad på tallriken. Förhoppningsvis så får kungligheterna äta kolhydrater när drottningen inte är med.

Prins George hemlighet ute - pågick under pandemin

Kungligheterna förväntas även att undvika vitlök. Något Camilla, hertiginnan av Cornwall, avslöjade när hon gästade ett avsnitt av MasterChef Australia.

Det verkar dock som att det inte är alla de ovannämnda reglerna följs till punkt och pricka. Prins Georges favoritmat ska nämligen vara pasta carbonara, enligt Marie Claire.

Foto: TT