Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungligheternas privata bilder som ingen skulle se – nu säger alla samma sak

21 jul, 2023, 16:00 
Felicia Plåt
Haakon och Mette-Marit
Paret fyller båda 50 år under 2023. Foto: TT

Kronprins Haakon delade med sig av familjens privata bilder från födelsedagen.

Annons

Under gårdagen firade den Norska kungafamiljen en riktigt stor dag. Det var nämligen jubilaren Haakon som friade sin 50 årsdag. Både kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit fyller 50 i år vilket de kommer fira med en stor fest den 25 augusti.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Haakons firande med familjen

Men igår var det enbart Haakons dag, och han blev firad som en riktig kunglighet. Vilket han själv inte säger är något märkvärdigt i en intervju med NBT.

– Det är nog ganska likt de flesta andra skulle jag tro. Vi brukar väcka personen vars födelsedag det är. Sedan gör vi gärna lite frukost, och vi brukar baka en brownie och sätta några ljus på. Vi sjunger födelsedagssången och tar med lite presenter. Och så vill vi gärna ha en födelsedagsfest på kvällen med några till från familjen och vännerna.

Annons

Se och Hör Norges kungliga expert Caroline Vogle berättade även att hon tror att kronprinsen kommer se till att få in träning under födelsedagen då han verkligen brinner för den fysiska aktiviteten.

– Jag gissar förresten att jubilaren gör ett träningspass under dagen. Antingen en joggingtur eller något vattenbaserat, säger Carolina till Se och Hör Norge.

Privata bilderna

Under kvällen kunde vi se att experten hade helt rätt! På norska kungahusets Instagram kunde vi se flera bilder från födelsedag. Det var enbart privata bilder som visades upp och fotograferna var bland annat kronprinsessan Mette-Marit, prins Sverre Magnus och Haakon själv.

En riktigt mysig inblick i kungligheternas privata firande. Det verkade vara både fest på kvällen och krabbfiske på dagen. Och i kommentarsfältet forsade hyllningarna och grattis-hälsningarna in till Haakon.

– Grattis på födelsedag, så fin familj, skriver en följare.

– Ett så fint gäng, skriver en annan.

Det verkade som att hela familjen och framförallt Haakon hade en riktigt trevlig dag tillsammans som de delade med sig av till alla oss andra. Det är vi tacksamma för!

Annons