Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kunglig bröllopslycka efter stora beskedet: Prinsessan tillkännager händelsen

07 nov, 2022, 19:00 
Indra Nordemar

Ett kungligt bröllop väntar i vår!

Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

Prinsessan Alexandra är den sjätte i tronföljden och har länge setts som Luxemburgs "lill-sessa". Hon är storhertig Henris och storhertiginnan Maria Teresas enda dotter, bland sina fyra bröder. Men nu är hon inte så liten längre.

Hon är numera 31 år fyllda och har dessutom mött sin stora kärlek i livet – fransmannen Nicolas Bagory. Och under dagen kom de med ett glädjande besked: De har förlovat sig!

Prinsessan har förlovat sig!

Det var tidigare under dagen på måndagen som hovet gick ut med nyheten:

"Deras kungliga högheter storhertigen och storhertiginnan har den stora glädjen att tillkännage förlovningen av sin dotter, hennes kungliga höghet prinsessan Alexandra, med herr Nicolas Bagory.", stod det i uttalandet.

Annons

"De två familjerna förenar sig i det förlovade parets lycka genom att omge dem med sin tillgivenhet.", går det att läsa visare.

Dubbellycka i kungafamiljen – bröllop och barn

Ja, det blir verkligen kunglig lycka i Luxemburg nästa år, dubbellycka till och med. Våren 2023 väntas bröllopet äga rum, samtidigt som Alexandras äldre bror prins Guillaume då blir tvåbarnspappa.

Hustru och faster i samma veva – inte illa! Kanske får vi även se några av våra svenska kungligheter i Luxemburg på det kommande kungliga bröllopet? Förhoppningsvis! Storhertig Henri och kung Carl Gustaf är trots allt släktingar, på långt håll.

Foto: TT

Annons