Kuppen mot Victorias bästa väns familj – polisen tvingades gripa in

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria måste stötta en av sina bästa vänner. Karl-Johan Perssons familj har nämligen blivit utsatt för en brottskupp.

Vänskapen mellan kronprinsessan Victoria och Leonie Persson har många år på nacken. De gick i samma klass på Enskilda gymnasiet och fann uppenbarligen varandra ganska snabbt. Sedan dess har de fortsatt umgås, genom decennierna.

När Leonie gifte sig med H&M-bossen Karl-Johan Persson i Seglora kyrka på Skansen var både Victoria och prins Daniel på plats. Victoria är dessutom gudmor till parets minsta barn, Phillippa.

Inbrott hos Karl-Johan Persson

Vännerna Leonie, Rebecka Svensson och Victoria.

Caroline Svedins bröllop 2003-06-07
Leonie Persson (fd Gillberg), Rebecka Svensson coh kronprinsessan Victoria
(c) Karin Törnblom / IBL

Nu är Leonie i behov av sin väns stöttning. Hennes familj har nämligen blivit utsatta för brott.

Det är Expressen som har rapporterat om det märkliga förloppet. Den 9 mars bröt sig tjuvar in i Karl-Johans bil, där den stod parkerad i centrala Stockholm. Det fanns inga tecken på intrång – men Karl-Johans ipad, som man får anta bar på företagskänsliga uppgifter, var borta.

Karl-Johan Persson: “Jag är glad”

Karl-Johan valde att ta saken i egna händer, hävdar Expressen. Han anlitade privatspanare som lyckades lokalisera ipaden med hjälp av en spårningssignal. Spåret ledde till en hälare, som greps vid pendeltågsstationen i Älvsjö i södra Stockholm.

– Jag är glad att vi är några som fick tillbaka våra stulna saker, hälsade Karl-Johan Persson till Expressen via H&M–gruppens kommunikationschef Kristina Stenvinkel.

Hälaren har dömts till två månaders fängelse. Två andra män har dömts för att ha brutit sig in i Karl-Johans bil.

Karl-Johan är själv god vän med prins Daniel. De spelar gärna golf tillsammans och brukar prata affärer.

– Vi träffas ibland. Några gånger om året kanske. De är två väldigt trevliga och bra personer, har Karl-Johan sagt om prins Daniel och kronprinsessan Victoria.