Kuppen mot Victorias bästa väns familj – polisen tvingades gripa in

Victoria undviker helst ämnet.

Kronprinsessan Victoria måste stötta en av sina bästa vänner.Vännens familj har nämligen blivit utsatt för en brottskupp.

Vänskapen mellan kronprinsessan Victoria och Leonie Persson har många år på nacken. De gick i samma klass på Enskilda gymnasiet och fann uppenbarligen varandra ganska snabbt. Sedan dess har de fortsatt umgås, genom decennierna.

När Leonie gifte sig med H&M-bossen Karl-Johan Persson i Seglora kyrka på Skansen var både Victoria och prins Daniel på plats. Victoria är dessutom gudmor till parets minsta barn, Phillippa.

Inbrott hos Karl-Johan Persson

Vännerna Leonie, Rebecka Svensson och Victoria.

Caroline Svedins bröllop 2003-06-07
Leonie Persson (fd Gillberg), Rebecka Svensson coh kronprinsessan Victoria
(c) Karin Törnblom / IBL

Nu är Leonie i behov av sin väns stöttning. Hennes familj har nämligen blivit utsatta för brott.

Det är Expressen som har rapporterat om det märkliga förloppet. Den 9 mars bröt sig tjuvar in i Karl-Johans bil, där den stod parkerad i centrala Stockholm. Det fanns inga tecken på intrång – men Karl-Johans ipad, som man får anta bar på företagskänsliga uppgifter, var borta.

“Jag är glad”

Karl-Johan valde att ta saken i egna händer, hävdar Expressen. Han anlitade privatspanare som lyckades lokalisera ipaden med hjälp av en spårningssignal. Spåret ledde till en hälare, som greps vid pendeltågsstationen i Älvsjö i södra Stockholm.

– Jag är glad att vi är några som fick tillbaka våra stulna saker, hälsade Karl-Johan Persson till Expressen via H&M–gruppens kommunikationschef Kristina Stenvinkel.

Hälaren har dömts till två månaders fängelse. Två andra män har dömts för att ha brutit sig in i Karl-Johans bil.

Karl-Johan är själv god vän med prins Daniel. De spelar gärna golf tillsammans och brukar prata affärer.

– Vi träffas ibland. Några gånger om året kanske. De är två väldigt trevliga och bra personer, har Karl-Johan sagt om prins Daniel och kronprinsessan Victoria.