Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kvinnan i Alberts innersta krets träder fram – har lämnat Charlene

04 dec, 2022, 07:40 
Furst Albert och furstinnan Charlene
Furst Albert har lämnat furstinnan Charlene är lämnad ensam med barnen – då träder den mystiska kvinnan fram.
Annons
5 saker du inte visste om furstinnan CharleneBrand logo
5 saker du inte visste om furstinnan Charlene

Fursteparet Charlene och Albert av Monaco har ständigt blickarna riktade mot sig. Efter alla vändor och motgångar undrar alla vad som kommer hända härnäst – och paret är ofta föremål för spekulationer.

Nu syns Charlene ute på stan med tvillingarna – men Albert är ersatt.

Hon är kvinnan som rycker in när Albert är borta

Charlene och barnen prins Jacques och prinsessan Gabriella hade under fredagen klätt sig varmt och begett sig ut på Monacos gator. Det var nämligen dags för invigningen av en "jul-by" i landet.

Tyvärr får Monaco av förklarliga skäl ingen vit jul, men julstämningen flödade ändå med pyntade julgranar och mysiga stugor.

Man kan lugnt säga att tvillingarna stal showen – ynka 7 år och redan kungliga proffs! Gabriella poserade stolt i sin röda kappa och matchande skor, och höll sig alltid nära sin trygga punkt, tvillingbrodern Jacques som med ett brett leende la en försäkrande hand om sin syster.

Furstinnan Charlene, Charlotte Casiraghi, och tvillingarna prins Jacques och prinsessan Gabriella på invigning av ett julområde i Monaco
Tvillingarna har blivit så stora!

Albert däremot, syntes inte till. Istället var det en annan kvinna som gjorde furstefamiljen sällskap. Men det är inte vem som helst, utan hon tillhör familjens absolut innersta krets.

Furstinnan Charlene, Charlotte Casiraghi, och tvillingarna prins Jacques och prinsessan Gabriella på invigning av ett julområde i Monaco och tittar in i kameran
Har du koll på den mystiska kvinnan?

Furst Albert har lämnat

Det var Charlotte Casiraghi som fanns vid Charlene och tvillingarnas sida, och som tog Alberts plats. Hon är dotter till prinsessan Caroline, det vill säga barnbarn till Grace Kelly och systerdotter till furst Albert.

Annons

Men vart höll Albert hus? Faktum är att han hade lämnat landet. Samtidigt som familjen njöt av julstämningen så befann han sig i Tyskland för att ta emot ett pris.

Priset "the German Sustainable Development Prize" ges som namnet avslöjar till organisationer och personer som på olika vis belönas för sina insatser inom hållbar utveckling.

Furst Albert tar emot hållbarhetspriset the German Sustainable Development Prize på scen i Tyskland
Furst Albet tar stolt emot sitt pris!

Årets prisutdelning var den femtonde av sitt slag, och denna gång fick alltså furst Albert ta emot det hedersamma priset. Det är ingen hemlighet att fursten är väldigt engagerad i miljöfrågor, och det är inte heller den första utmärkelsen har får för sitt brinnande engagemang.

Enligt Aftonbladet som hänvisar till Washington Post har Albert under de senaste femton åren skänkt nära en miljarder kronor till olika miljöprojekt.

Foto: TT

Annons