Läkarens sorgliga besked om drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth

Drottningen Elizabeths läkare har kommit med ett mycket tråkigt besked.
Slå på ljud

Drottning Elizabeth är en av världens mest plikttrogna monarker. Under sina snart sjuttio (!) år på den brittiska tronen, så har hon funnits där för sin befolkning, i vått och torrt. Utfört sina uppdrag, även i tider av motgång.

Läkarens hemska besked om drottning Elizabeth

Därför var det många som blev oroliga igår. Elizabeths resa till Nordirland ställdes plötsligt in på en läkares uppmaning. 95-åringen fick inte resa.

– Drottningen har motvilligt accepterat denna medicinska bedömning och har gått med på att vila under de kommande dagarna, skrev det brittiska hovet i en kommuniké, och la till att beslutet inte är coronarelaterat.

Men oron är inte desto mindre stor bland drottningens undersåtar. Dan Wotton, krönikör på Daily Mail, har skrivit en text om just detta.

"Sorgligt nog så kan inte drottningens kropp alltid hålla jämn takt med hennes skarpa hjärna, obetvingliga anda, kompromisslösa arbetsmoral och eviga pliktkänsla", skriver Dan.

"Drottningens schema har varit skoningslöst i sju decennier och även nu, när hon nått ålderdomen, vill hon helt enkelt inte sluta arbeta. Bara de senaste veckorna har hon rest till Skottland för att öppna parlamentet, varit hos den walesiska nationalförsamlingen i Cardiff och sedan haft ett hektiskt schema i London, och varit värd för ett stort världsmöte i Windsor Castle."

"Jag ber er"

Nu vädjar Dan direkt till Elizabeth.

"Jag ber er, ers majestät, snälla, för oss alla, nu är det dags att lugna ner sig lite", skriver Dan.

"Vi vill att du ska regera som 100-åring – och det tror jag absolut att du kan. Men nyckeln är då att vi kanske får se dig lite mer sällan och att du får mer tid att leva ett slags halvpensionärstillvaro som 95-åring. Det är inte längre nödvändigt att du måste hålla fast vid ditt hektiska schema. Lyssna på dina läkare, för vi behöver dig verkligen."

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket