Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lämnade plötsligt hovet – ex-anställd om Victorias beteende på jobbet

29 jan, 2024, 05:30 

Hur beter sig egentligen kronprinsessan Victoria? Såhär säger två ex-anställda på hovet om Victorias beteende bakom kulisserna.

Annons

Bakom kungafamiljens hårda arbete finns en stor stab människor som ser till att allt flyter på precis som det ska. Det är ett krävande jobb, och det gäller att man är beredd på det mesta.

Karolin A. Johanson jobbade vid kronprinsessan Victorias sida i sju år, innan hon lämnade hovet 2019. Men hur är egentligen Victoria bakom kulisserna?

Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!Brand logo
Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Så beter sig kronprinsessan Victoria på jobbet – anställda berättar

Karolin A. Johanson var hovmarskalk och chef för H.K.H. Kronprinsessans hovstat, och har således jobbat närmare Victoria än de flesta. Om det är någon som vet hur kronprinsessan är privat, är det hon – Victoria var ju i princip hennes chef.

Föga förvånande, finns det inga skelett i garderoben. Victoria är precis som vi känner henne:

Annons

– Jag har aldrig träffat en människa som är så omtänksam, varm och klok. Men oavsett hur mycket vi hörs framöver så finns hon alltid i hjärtat. Hon har verkligen gjort avtryck, har Karolin A. Johanson sagt till Svensk Damtidning.

Elisabeth Tarras-Wahlberg, som i många år var informationschef vid hovet har också berättat om hur Victoria är – egentligen:

– Omtänksam, Eftertänksam. Gör aldrig något oöverlagt. Vill vara förberedd. Hon har humor… en nyfikenhet. Hon har alltid varit väldigt mycket storasyster.

Carolina Klüft om prins Daniel – så är han

Karolin och Elisabeth är inte de enda som jobbat nära kungafamiljen och som vittnar om kungligheternas värme, även när allmänheten inte ser.

Friidrottaren Carolina Klüft är verksamhetschef för Gen Pep, kronprinsessparets initativ för att öka rörelse bland barn och unga. Hon jobbar nära prins Daniel, och imponeras över hans engagemang:

– Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med, har hon sagt till Femina.

Så underbart att höra, att de är precis som vi tror!

Carolina Kluft, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Carolina har blivit goda vänner med kronprinsessparet.

Foto: TT

Annons