Läs Victorias starka ord till cancerdrabbade – direkt från Haga

kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victoria jobbar hemifrån skrivbordet på Haga. Och det fina hon gjorde den här dagen betyder så mycket – för så många.

I fredags eftermiddag ringde det hos Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström. Det var kronprinsessan Victoria som ville uttrycka sitt deltagande med alla de cancersjuka vars liv och vardag just nu påverkas så mycket av coronaviruset.

Victoria: Jag tänker på alla cancerdrabbade

– Vi är många som känner oro i den nya verklighet som covid-19 har fört med sig. Det är svårt att föreställa sig oron hos dem med cancerdiagnos och deras närstående. Jag tänker mycket på dem och den utsatta situation som de befinner sig i just nu, säger kronprinsessan Victoria.

kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victoria på sin arbetsplats just nu: Haga slott.

Personer med cancer har ofta nedsatt immunförsvar, exempelvis till följd av olika behandlingar, och enligt WHO verkar personer diagnostiserade med cancer oftare än andra utveckla allvarliga medicinska tillstånd av coronaviruset. De som är cancersjuka är också beroende av en väl fungerande sjukvård.

– Jag är imponerad av det hårda arbete som görs av alla dem som jobbar för att stödja cancerpatienter i denna tid, både i sjukvården och på Cancerfonden och andra ideella cancerorganisationer, säger kronprinsessan Victoria.

Haga slott

Haga slott i vårsolen.

Cancerlinjen avlastar

– Det betyder mycket för oss att kronprinsessan visar sitt stöd och sin omtanke i den situation som vi nu befinner oss i, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.

– På Cancerfonden tar vi emot många frågor om cancer och covid-19. Nu stärker vi upp Cancerlinjen för att kunna svara på alla frågor och avlasta 1177 Vårdguiden.

Och du som har frågor som handlar om coronavirus och cancer hittar också information om du klickar HÄR.

LÄS MER: Efter coronalarmet: Victoria och kungen får inte träffas – ens privat

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria står stadigt – mitt i krisen

Foto: Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna, TT.