Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine följer svenska seden – skapar skriverier i utlandet

13 feb, 2023, 10:00 
Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleines beslut gör att brittiska sajten bestämmer sig för att anmärka!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungligheterna granskas ständigt från topp till tå. Deras liv går ju trots allt ut på att synas och representera Sverige...

En kunglighet som inte ansträngt sig för att vara i rampljuset är prinsessan Madeleine. Den yngsta i kungabarnskaran föredrar att synas något mindre, och får numera mycket mer privatliv sedan sin flytt till Florida, USA.

Därför kan Madeleine missa hela svenska sommarenBrand logo
Därför kan Madeleine missa hela svenska sommaren

Nu har den brittiska sajten Express synat prinsessans tydliga beslut. Madeleine ska nämligen ha följt en utmärkande svensk sed...

Madeleines visar upp kärleken och väcker reaktioner

Det var en varm sommardag 2009 som Madeleine och Jonas Bergström ställde sig framför pressen och kunde bekräfta sin förlovning. Madeleine sträckte fram sin hand och visade upp ringen.

Annons
Prinsessan Madeleine
Förlovning mellan Prinsessan Madeleine och jur.kand. Jonas Bergström, Solliden, Öland 2009-08-11(c) Charles Hammarsten / IBL

Den svenska prinsessan beslutade att lämna Stockholm för den något större staden, New York. Där skulle hon läka ett tag efter den turbulenta perioden i Sverige.

I staden som aldrig sover träffade hon sin man sedan 10 år tillbaka. Chris och Madeleine träffades då de umgicks i gemensamma kretsar i New York. Under 2012 bekräftade Madeleine och Chris att en förlovning hade skett – Madeleine visade ännu en gång upp en vacker förlovningsring.

Prinsessan Madeleine förlovningsring

Förlovningsringarna följer svenska seden: Väcker reaktioner

Nu reagerar utländska sajten på Madeleines två förlovningsringar, de ska nämligen följa den svenska seden helt, det här genom att vara mindre extravaganta.

Annons

Utomlands är det vanligt att en förlovningsring ska hålla en viss standard. Det förväntas alltså att förlovningsringen ska vara flashig och dyr på ett annat sätt än det är vanligtvis förväntas i Sverige.

Istället lägger "svenskarna" de stora pengarna på ringen för bröllopsvigseln, skriver brittiska Express.

Sajten skriver att den första diamantringen från Jonas Bergström var enkel i silver med en juvel i smaragd.

Den andra ringen tog Madeleine emot 2012 när Chris O'Neill friade. Även den här ringen följde svensk tradition med sin enkelhet.

Ringen liknade den första eftersom att det var en diamantring. Den här gången var det en platinaring med flera inbyggda diamanter.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleines förlovningsringar orsakar skriverier utomlands...

Foto: TT

Annons
Annons