Madeleine följer svenska seden – skapar skriverier i utlandet

Prinsessan Madeleine

Foto: TT

Prinsessan Madeleines beslut gör att brittiska sajten bestämmer sig för att anmärka!

Kungligheterna granskas ständigt från topp till tå. Deras liv går ju trots allt ut på att synas och representera Sverige...

En kunglighet som inte ansträngt sig för att vara i rampljuset är prinsessan Madeleine. Den yngsta i kungabarnskaran föredrar att synas något mindre, och får numera mycket mer privatliv sedan sin flytt till Florida, USA.

Därför kan Madeleine missa hela svenska sommaren
0:42

Efter reklamen: Därför kan Madeleine missa hela svenska sommaren

(0:42)

Slå på ljud

Nu har den brittiska sajten Express synat prinsessans tydliga beslut. Madeleine ska nämligen ha följt en utmärkande svensk sed...

Madeleines visar upp kärleken och väcker reaktioner

Det var en varm sommardag 2009 som Madeleine och Jonas Bergström ställde sig framför pressen och kunde bekräfta sin förlovning. Madeleine sträckte fram sin hand och visade upp ringen.

Förlovningen bröts som bekant och tilltaget orsakade mycket skriverier.

Prinsessan Madeleine

Förlovning mellan Prinsessan Madeleine och jur.kand. Jonas Bergström, Solliden, Öland 2009-08-11(c) Charles Hammarsten / IBL

Charles Hammarsten/TT

Den svenska prinsessan beslutade att lämna Stockholm för den något större staden, New York. Där skulle hon läka ett tag efter den turbulenta perioden i Sverige.

I staden som aldrig sover träffade hon sin man sedan 10 år tillbaka. Chris och Madeleine träffades då de umgicks i gemensamma kretsar i New York. Under 2012 bekräftade Madeleine och Chris att en förlovning hade skett – Madeleine visade ännu en gång upp en vacker förlovningsring.

Prinsessan Madeleine förlovningsring

Förlovningsringarna följer svenska seden: Väcker reaktioner

Nu reagerar utländska sajten på Madeleines två förlovningsringar, de ska nämligen följa den svenska seden helt, det här genom att vara mindre extravaganta.

Utomlands är det vanligt att en förlovningsring ska hålla en viss standard. Det förväntas alltså att förlovningsringen ska vara flashig och dyr på ett annat sätt än det är vanligtvis förväntas i Sverige.

Istället lägger "svenskarna" de stora pengarna på ringen för bröllopsvigseln, skriver brittiska Express.

Sajten skriver att den första diamantringen från Jonas Bergström var enkel i silver med en juvel i smaragd.

Den andra ringen tog Madeleine emot 2012 när Chris O'Neill friade. Även den här ringen följde svensk tradition med sin enkelhet.

Ringen liknade den första eftersom att det var en diamantring. Den här gången var det en platinaring med flera inbyggda diamanter.

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleines förlovningsringar orsakar skriverier utomlands...

Pontus Höök/TT

Foto: TT