Madeleine har fått nog – misstanken stämmer: "Stark vilja"

09 mar, 2023, 13:03 
Madeleine har fått nog borta i Florida. Nu kommenteras beslutet.
Annons

Vilket glädjebesked som slog ned som en bomb i veckan – prinsessan Madeleine och familjen flyttar hem till Sverige igen! Den efterlängtade prinsessfamiljen har beslutat sig för att lämna palmerna för granar, och återvänder hem.

Men vems var beslutet egentligen?

Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Därför flyttar Madeleine hem igen – efter alla år

Ett kapitel har nått vägs ände, och Madeleines många år i utlandet, varav de senaste fem i USA är snart ett minne blott. När hovet kommunicerade att familjen återvänder till Hovstallet i Stockholm var det många som tappade hakan.

– Det är ett beslut som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill fattat tillsammans. De ser i fram emot den här flytten och att barnen ska vara bosatta i Sverige med allt vad det innebär, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Annons

– Vi har känt till det ett tag, det här är ju ett beslut som naturligtvis tar tid att fatta och nu ser familjen i fram emot att bosätta sig här i Sverige.

Historiken och kungaexperten Herman Lindqvist berättar om vad han tror är grunden till det oväntade beslutet. Han har bland annat varit kronprinsessan Victorias lärare i historia, och har god kännedom om kungafamiljen.

– Hon längtar hem till Sverige och vännerna - men det är också i sista minuten för att hennes barn ska kunna växa upp som svenska barn, samtidigt har hennes föräldrar blivit allt äldre. Hon vill nog vara nära familj och vänner innan det är för sent, säger han till Svensk Damtidning om Madeleines beslut.

Madeleine har bestämt sig – orden om beslutet

Ja, för visst är det så. På Östermalm, med bekvämt gångavstånd från topprenoverade Hovstallet finns ju Madeleines hem. Hennes bästa vänner, familj och favorithak. Allt sådant som de senaste åren funnits 800 mil bort.

Annons

Det är alltså Madeleines egna beslut att komma hem, i samråd med Chris. Herman Lindqvist gör det även klart att det inte är frågan om att kungen ska ha påverkat Madeleine till en flytt. Det skulle helt enkelt inte gå.

– Det tror jag inte. Han känner till hennes starka vilja.

– Madeleines egna beslut. Ingen har någonsin kunnat driva henne till något hon inte vill, konstaterar Herman Lindqvist.

Prinsessan Madeleine som barn
Madeleine är bestämt – och har alltid varit!

Foto: TT

Annons