Madeleine missar Global Child Forum – hovet förklarar varför

Madeleine missar Global Child Forum – hovet förklarar varför

Prinsessan Madeleines val av hemstad på andra sidan Atlanten gör nu att hon missar ett av årets viktigaste dagar för kungaparet.

Prinsessan Madeleine brinner för frågor om barns rättigheter och har varit ett stöd för kungaparet i deras arbete med Global Child Forum som äger rum varje år. Detta år kommer vi däremot inte få se prinsessans namnlapp på någon av de blåguldiga stolarna i Rikssalen. Madeleine missar nämligen detta, för kungaparet, viktiga event.

– Det beror på avståndet. Att hon bor i Florida just nu. Global Child Forum är kungaparets stiftelse och prinsessan Madeleine arbetar inte aktiv med den, förklarar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

Global Child Forum drog igång år 2009 på initiativ från kungafamiljen. Tanken med forumet är att det ska verka som en oberoende plattform där världsledande intressenter kan samlad för att diskutera och fördjupa kundkapen kring barns rättigheter och hur företagen kan påverka dessa.

År 2015 såg vi drottning Silvia samt prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia på Global Child Forum.

År 2015 såg vi drottning Silvia samt prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia på Global Child Forum.

Sedan prinsessan Madeleine började intressera sig för drottning Silvias arbete med World Childhood Foundation har även hon blivit engagerad i arbetet med stiftelsen, vars frågor tangerar Childhoods uppdrag i allra högsta grad. Vi har även haft möjligheten att se henne på plats under dessa seminarium som hålls på Kungliga slottet i Stockholm varje år. Prinsessan Madeleine var bland annat på plats under 2015, då även prinsessan Sofia gjorde debut.

Madeleine till Sverige i maj

Nästa gång vi ser prinsessan Madeleine i Sverige kommer att vara under maj månad. Då är det nämligen dags för hennes bok att komma ut i hyllorna och nå sina allra första läsare. Tänk vad spännande! Boken, som fått namnet Stella och hemligheten, ges ut till förmån för World Childhood Foundtation.

Omslaget till prinsessan Madeleines bok Stella och hemligheten.

Omslaget till prinsessan Madeleines bok Stella och hemligheten.

Om även Chris O’Neill, prinsessorna Leonore och Adrienne samt prins Nicolas kommer att vara med under denna sverigevistelse är däremot oklart. Det är inte heller bekräftat hur länge de väljer att stanna. Familjen kommer ju som vanligt vilja fira sin sommar på älskade Solliden, och självklart kommer de även att finnas på plats när kronprinsessan firar sin 42:a födelsedag!

Läs mer

Madeleines svärmor Eva hyllar Meghan

Så gick det till när Madeleine skulle träffa påven

Madeleines egna ord om boken: “Har längtat”

Foto TT