Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine och Chris oense – kring privata beslutet för familjen

27 okt, 2023, 08:00 

Prinsessan Madeleine och maken har olika syn på en familjefråga. Nu berättar hon om beslutet i hemmet.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill sa "ja" till varandra för tio år sedan, och har sedan dess skapat sig sin egna lilla familj borta i soliga Florida. Där är Madeleine en helt vanligt "soccer mom" som skjutsar barnen till träningar och packar skolryggsäckarna.

Och precis som alla andra familjer så finns det frågor som Madeleine och Chris inte är på samma sida kring. Nu berättar hon allt i en ny bok.

Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!Brand logo
Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!

Prinsessan Madeleine om föräldrarnas hektiska schema

Det är journalisten Ingrid Thörnqvist som idag, den 27 oktober, släpper boken Yrke: Drottning. Hon har under ett års tid följt drottning Silvia i sitt vardagliga arbete, och varit en fluga på väggen på styrelsemöten och offentliga framträdanden.

Annons

Dessutom har Ingrid slagit sig ned med drottningen vid två tillfällen, för att dyka djupare i Silvias ämbete och liv. Dessutom gör både dottern prinsessan Madeleine och svägerskan prinsessan Christina gästspel i boken.

Madeleine arbetar ju med drottningen med Childhood, och det är under ett jobb i Brasilien som hon pratar med Ingrid. I boken berättar reflekterar hon över sina föräldrar, kungaparets, outtröttliga arbete:

– De är otroliga, vilket minutprogram de har. Pappa fick ledigt idag på förmiddagen och då vet han inte vad han ska göra. De är vana vid det här tempot, säger Madeleine i boken Yrke: Drottning.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Madeleine och Silvia jobbar en del ihop, men ofta på distans.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill oense kring beslutet i hemmet

Madeleine berättar däremot att hon som barn kunde tycka det var jobbigt när föräldrarna försvann iväg på jobbresor. Hon berättar att hon blev "jätteledsen", och att hon tog det hårdast av alla syskon.

Annons

Kungaparet tog hjälp av barnflickor, och Madeleine avslöjar att Chris hemma i Florida propsat för samma sak. Men där går deras åsikter isär. Madeleine vill nämligen hellre göra jobbet själv.

– Ja, vi fick förståelse för det speciella jobb som mamma och pappa har, och vi hade bra barnflickor. Men det är något jag har tagit med mig och ett skäl till att jag vill tillbringa mycket tid med mina barn. Chris tycker ibland att jag ska överlåta vissa saker till en nanny, säger Madeleine i boken och fortsätter:

– Men nej, jag vill vara den som tar hand om mina barn. Jag saknade det själv, och jag tror att det gäller min syster och bror också, de är väldigt hands-on med sina barn. Även som drottning kommer min syster att hålla hårt på att vara nära sina ungar och engagera sig i deras utveckling och aktiviteter, det kommer hon inte att tumma på.

Prinsessan Adrienne, prins Nicolas och prinsessan Leonore
Prinsessan Madeleine vill uppfostra barnen själv.

Foto: TT

Annons