Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine skapar rubriker i hela världen – har listat ut hennes hemlighet

29 jun, 2023, 12:00 

Det finns fortfarande en pusselbit som saknas.

Annons

Att prinsessan Madeleine är intressant för oss som bor i Sverige, är inte konstigt. Men visste du att hon också väcker rejält med uppståndelse i utlandet? Ja, nu är det dessutom en alldeles särskild händelse som får pressen att höja på ögonbrynen.

Madeleines hemlighet är nämligen ute – och alla skriver om det.

Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Prinsessan Madeleine återvänder till Florida

Det var inte allt för länge sedan vi hemma i Sverige fick nys om Madeleine och Chris stora hemlighet. Medan vi i godan ro väntat på att de ska bosätta sig i Stockholm i augusti, har de haft andra planer.

Hovet bekräftade för Expressen att flytten skjutits upp till 2024. Men en sak är fortfarande något av ett mysterium: varför.

Margareta Thorgren, som är hovets informationschef, lät meddela till Expressen att det inte ska röra sig om att lyxvillan i Pinecrest är svårsåld, och inte heller ha något att göra med Chris O'Neills tillstånd att bo i Sverige.

Annons

Istället ska det ha varit så att tiden inte räcker till. Så efter sommaren åker helt enkelt familjen tillbaka till Florida efter en semester i Sverige, och återgår till vardagen.

Prinsessan Madeleines flytt-nyhet skapar rubriker i utlandet

Nu visar det sig att utlandet är minst lika intresserade av detta, som vi är här i Sverige. För ända sedan hennes hemlighet listades ut, att hon inte kommer flytta hem enligt plan, har nyheten tapetserat löpsedlar runt om i världen.

Det pekar på hur anmärkningsvärt det hela är – och hur stort intresset är för vår kungafamilj utanför landsgränserna. Låt oss gå igenom ett urval:

Grannarna i Danmark, på danska Billed Bladet, berättar om nyheten med rubriken "Prinsessan Madeleine och familjens flyttplaner ändras: det händer nu".

En rubrik från danska Billedbladet med texten "Prinsessan Madeleine och familjens flyttplaner ändras: det händer nu"
Danskarna vill hålla sig uppdaterade om prinsessan Madeleine.

Den världsomspännande sajten Hello, som fokuserar mycket på kungligt, skriver kort och gott: "Prinsessan Madeleine och familjen skjuter upp sin stora flytt från USA"

Även tidningen People, som når stor publik runt om i världen, uppdaterar sina läsare om vår prinsessa. Här reder de ut situationen med rubriken "Prinsessan Madeleine försenar sin flytt tillbaka till Sverige - här är varför hon stannar i Florida lite längre"

Foto: TT

Annons