Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine stoppad på slottet – blivit tillsagd: "Strängt förbjudet"

08 maj, 2024, 22:00 
Prinsessan Madeleine och kung Carl Philip
Prinsessan Madeleine har blivit stoppad på slottet. Nu kommer allt på tal – efter Victorias avslöjande.
Annons
Madeleine och Chris stängs ute helt • Fina budskapet bakom Charles val • Prins Julian väcker reaktioner utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 18!Brand logo
Madeleine och Chris stängs ute helt • Fina budskapet bakom Charles val • Prins Julian väcker reaktioner utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 18!

Prinsessan Madeleine är verkligen en kunglighet som går sin egen väg. Hon har bott utomlands i över tio år och skött sitt jobb mestadels från andra sidan havet.

Redan från tidigt ålder kunde man se att det var en viljestark prinsessa vi hade att göra med. Prinsessan busade ofta när hon fann sig i det kungliga rampljuset och har beskrivits som envis.

Men inom ett område blev det tvärstopp för Madeleine. Kungen och drottning Silvia sa nej – och meddelade att det var strängt förbjudet.

Situationen kring Madeleine dras upp

Kungafamiljen jobbar hårt med att representera vårt avlånga land men självklart har de också privata sidor som vi inte ser lika ofta.

Till exempel, deras smeknamn. Något som nu kommit upp till ytan när Se och Hör uppmärksammar kronprinsessan Victorias förtroliga extranamn, vilket är Oja.

Annons

Det fick Victoria till sig när hon var liten, precis som var fallet med prins Carl Philip som blev Lippi, och Madeleine som blev Len.

Detta helt enkelt för att kungabarnen, som så många andra barn, hade lite svårt att uttala sina namn som små. Så blev det dessa kreativa lösningar.

Men, ett smeknamn var strängt förbjudet. Ja till den grad att hovpersonal blev tillsagda om de använde det – "Madde".

Här blev Madeleine stoppad

De började några kalla prinsessan när hon började i skolan. Något som inte gick hem hos mamma Silvia och pappa kungen.

Som Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall skriver i boken "Madeleine: prinsessan privat":

– "Madde" var ett smeknamn som drottningen avskydde. Sedan länge var det känt bland hovpersonalen att det var absolut förbjudet att kalla prinsessan för "Madde". I drottningens ögon skulle barnen kallas vid sina rätta namn och ingenting annat.


Foto: TT

Annons