Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Madeleine tvingas ensam ta hem parets hundar – Chris följer inte med

12 jun, 2024, 12:19 
Albin Bramstedt
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia.
Prinsessan Madeleine kommer ensam behöva ta med hundarna till Sverige.Magnus Lejhall/TT
Prinsessan Madeleine kommer snart till Sverige – här är resplanen för hennes hundar, enligt Expressen.
Annons
EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Igår rapporterade vi om att prinsessan Madeleine reser till Sverige utan Chris O'Neill. Nu har det kommit ut nya uppgifter om flytten, enligt Expressen.

Och det handlar om parets älskade hundar.

För husdjuren, vovvarna Teddy och Oreo, ska såklart också få hänga med till Sverige. Enligt en av de läckta resplanerna får de börja med en biltur till flyget – som kommer vara hela 200 mil.

Informationen kommer från en mejlväxling som Expressen tagit del av mellan det svenska konsulatet i Florida och ambassaden, som ligger i Washington, där hundtransporten ska tas upp.

Annons

En initial plan har visar att svensk personal från konsulatet ska köra hundarna i bil ända från Florida till Newark – flygplatsen som Madeleine, barnen och deras barnflicka ska flyga från.

Chris O'Neill och princessan Madeleine.
Prinsessparet kommer snart till Sverige.Karin Törnblom/TT

Resan planeras ta 18 timmar, om inte några större stopp eller förseningar inträffar, och är hela 200 mil lång.

Men planerna ändrades i sista sekund.

– Vi har haft tankar fram och tillbaka, men så blev det inte, säger Carina Holmgren som jobbar på konsulatet i Fort Lauderdale till Expressen.

Annons

Men det finns gott om företag i USA som har husdjurstransport som affärsidé, så hundarna lär komma till Newark utan problem ändå.

Hundarna är en del av familjen

De små vovvarna har funnits i familjens liv i lite drygt två år. I mars 2022 presenterade prinsessan Madeleine Teddy, som är en labradoodle, för hennes Instagram-följare.

Ungefär ett halvår senare var det dags för nästa nytillskott. Då visade Madeleine upp lilla Oreo, som är av rasen havanais och adopterades från ett hundhem i Miami.

Prinsessan berättade också att Oreo inte hade behandlats väl av tidigare ägare, vilket var en anledning till att paret valde att adoptera hunden.

Annons

På Madeleines Instagram har man kunnat se barnen Adrienne, Nicolas och Leonore mysa med hundarna.

Utrymmen kan bli varma

På United Airlines finns det möjlighet att ta med hundar in i flygkabinen, förutsatt att de får plats i en hundväska under sätet. Men prinsessparets hundar är lite större än så och hade nog inte fått någon rolig resa om de skulle placeras där.

Och anledningen till att man valde bort att låta hundarna flyga inrikesflyget från varma Florida är att lastutrymmena kan bli för heta, och det passar inte ett par pälsklädda husdjur.

I och med detta fungerar en biltur bättre.

På SAS-flyget till Sverige finns sannolikt ett passande lastutrymmet för hundarna.

Annons