Madeleine tvingas ta plågsamt beslut – påverkar hela familjen

Prinsessan Madeleine

Madeleine har tvingats ta ett beslut som tär på henne. Nu berättar prinsessan själv om det jobbiga valet.

Prinsessan Madeleine är en familjekär person som på grund av coronapandemin tvingats vara ifrån sina föräldrar, syskon och syskonbarn under en lång tid.

Tyvärr är ljusningen inte i sikte – på Instagram berättar Madeleine om sorgen över att inte få komma hem till Sverige.

"Det gör mig ledsen att jag det här året inte kommer kunna åka hem men mitt hjärta är med hela Sverige!", skriver Madeleine i det känslosamma inlägget.

Beslutet tär på prinsessan Madeleine

Hovet har sedan tidigare bekräftat för Svensk Damtidning att Madeleine inte kommer hem till jul.

– Prinsessan Madeleine bor ju i Florida och där är det hårdare restriktionerna som gäller. Och familjen följer dem. Därför är det inte möjligt för prinsessan att resa och de kan inte komma hem över jul, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Men hur mycket det tärt på prinsessan, det fick vi först veta nu. Att vara 800 mil från sina nära och kära i tider som dessa kan inte vara lätt.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset

Prinsessan Madeleine om vardagen i pandemin

Madeleine är fast i coronadrabbade Miami tillsammans med maken Chris O’Neill och barnen prinsessan Adrienne, prins Nicolas och prinsessan Leonore.

I SVT-programmet "Året med kungafamiljen" har Madeleine berättat om hur pandemin påverkat vardagen.

– Men det är klart att vissa dagar har varit mer kämpiga än andra, och det var en utmaning att få Leonore och Nicolas att sitta framför datorn och engagera sig i lektionerna från åtta till tre på dagen. Men nu är det mycket bättre, de är tillbaka i skolan och väldigt glada över att få vara med sina kompisar igen, även om de alla måste hålla avstånd.

LÄS MER: Prinsessan Madeleine om barnen – och sitt isolerade liv i Miami