Madeleine visar sin livsförändring – avslöjar på Instagram

prinsessan madeleine coronakrisen

Prinsessan Madeleine har genomgått en livsförändring.Detta är tydligt i hennes senaste inlägg på Instagram.

Prinsessan Madeleine är vår mest internationella kunglighet. Hon har bott utomlands i stora delar av sitt vuxna liv, studerat i London och New York och gjort klart att hon gärna rör sig utanför Sveriges gränser.

Sedan 2018 bor hon i området Pinecrest i soliga Florida – där hon blivit än mer internationell. I en intervju med Svensk Dam berättade Madeleine att hon och maken Chris O’Neill skapat ett tvåspråkigt hem åt sina tre barn.

– Jag pratar bara svenska hemma! Och Chris pratar engelska. Så för barnen blir det lite svengelska ibland, sa hon då.

Prinsessan Madeleine visar sin livsförändring

prinsessan madeleine coronakrisen

Prinsessan Madeleine bor numera i Florida.

Nu har vi ytterligare ett bevis på att Madeleine är en sann världsmedborgare. Hon firade nämligen mors dag redan den 10 maj, alltså datumet som gäller i hennes nya hemland USA.

I USA kom mors dag till genom ett initiativ från lärarinnan Anna Jarvis. Hennes mamma Ann dog 10 maj 1907, och då höll Anna en gudstjänst i Anns ära i hemstaden Philadelphia. Utifrån detta uppstod Mors dag i amerikanskt stuk. Den svenska traditionen stipulerar däremot att Mors dag firas den sista söndagen i maj.

Men hedersamerikanen Madeleine firar dubbelt! Det är också värt att notera att Madeleine skriver sin hälsning på engelska – vilket hon har för vana att göra numera.

När prinsessan Adrienne fyllde två i mars var Madeleines gratulation på Instagram skriven på engelska.

Även före flytten till Florida hade Madeleine visat sig vara väldigt bekväm med engelskan. Hösten 2001 tillbringade hon i London och med studier i just engelska språket. 2006 gjorde hon praktik på UNICEF:s huvudkontor i New York och sysslade bland annat med utbildning av unga mödrar i Bronx.