Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine visar upp dyra lyxgåvan från Chris – som alla vill ha: ”Så elegant!”

15 feb, 2024, 19:00 
Här syns prinsessan Madeleine med lyxgåvan från Chris.
Annons
Därför vägrar Chris O'Neill prinstitelBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill prinstitel

När prinsessan Madeleine gifte sig med Chris O'Neill 2013, gjorde hon också det med en klocktokig man. Framför allt är han mycket förtjust i Rolex-armbandsur och han har en hel samling av flera unika vintage-modeller.

Redan innan Madeleine träffade Chris hade hon bekantat sig med klockmärket Rolex. Dåvarande fästmannen Jonas Bergström gav henne nämligen en Rolex i samband med förlovningen 2009, som hon sedan stolt visade upp i samband med kronprinsessan Victorias födelsedag samma år.

– Jonas Bergström köpte klockan för nästan åtta år sedan i en uraffär på Biblioteksgatan i Stockholm. Den kostar i dag över 50 000 kronor och anses som en av de mest klassiska klockor som Rolex någonsin har gjort, skrev då Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons
Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill
Chris O'Neill har en gedigen Rolex-samling – ett intresse som han även fört vidare till sin älskade hustru, prinsessan Madeleine.Pontus Höök / TT

Madeleines lyxklocka – en gåva från Chris

När förlovningen bröts bestämde sig Madeleine för att inte längre bära klockan. Vad som hände med den är oklart, men vad vi vet är att prinsessans intresse för lyxmärket Rolex är obotligt.

Flera gånger har hon visat upp den lyxgåva som Chris en gång i tiden gav sin älskade hustru: en Rolex Datejust från sent sjuttio- eller tidigt åttiotal, tillverkad i rostfritt stål med vridring i vitt guld.

– Klockan Madeleine har är omöjlig att köpa ny i butik och det är en väntetid på över 15 år - minst. Detta är den Rolex alla vill ha, men få är kallade. Rolexarnas Rolex! säger Johan T Lindwall.

Annons

”Både diskret och elegant”

När Madeleine rör sig på gatorna i det soldränkta Florida, gör hon det gärna med sin lyxiga Rolex runt handleden. Svensk Damtidnings exklusiva bilder visar hur hon stiger ur bilen, redo att avnjuta en härlig middag med några väninnor på den lyxiga, mexikanska restaurangen Koko.

I handen höll hon ett gäng presentpåsar till kompisarna, en handväska och sin mobil. Självklart hade hon även omsorgsfullt knäppt Chris lyxgåva runt handleden.

Rolexen speglade sig i solen när Madeleine vandrade vidare mot sina vänninor – ett klockrent val om du frågar Johan T Lindwall.

– Att den både är diskret och så elegant gör den perfekt!

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine bar sin älskade Rolex-klocka, en gåva från maken Chris O'Neill, när hon lämnade bilen för att möta upp några vänninor på lunch.CGMIA

Foto: TT/CGMIA

Annons