Madeleines agerande – efter dramat med skandalmannen

Den dramatiska videon spreds på sociala medier för bara några månader sedan, och nu var Romero bjuden till galan.

Efter många månaders frånvaro från offentligheten gjorde Madeleine comeback i helgen när hon dök upp i den webbsända Childhood-galan, som hölls digitalt på grund av coronaviruset.

En av årets deltagare, som så många gånger förut, var den brasilianske konstnären Romero Britto. Prinsessan Madeleine har en nära koppling till konstnären. Han är ofta en av deltagarna under den årliga Childhood-galan i New York och är själv starkt engagerad i flera välgörenhetsorganisationer.

Romero är målare och skulptör med en bred repertoar. Han brukar sorteras in i facket popkonst, men hans produktion har också inslag av kubism och grafittikonst.

Madeleines favoritkonstnär inblandad i skandal

Men det var inte länge sedan Britto var inblandad i en skandal. I augusti började en video från 2017, i vilken Romero blir utskälld av en upprörd kvinna, cirkulera på de sociala medierna. Videon kan ses på Youtube.

I klippet ser vi att kvinnan tagit med sig en av Romeros skulpturer, Big Apple, som hon enligt egen utsago fått från sin man. Kvinnan konfronterar Romero och säger att han har betett sig illa på hennes restaurang – som ligger mittemot galleriet. Romero ska, enligt kvinnan, ha förolämpat personalen och varit allmänt otrevlig.

LÄS OCKSÅ: Agnes Wold kritisk – efter nya bilden på Victoria!

Romero har i ett uttalande hävdat att han blivit missförstådd.

“Internet är ofta orättvist och folk bryr inte om sanningen. De gillar förvirring, drama, negativitet och att döma utan att ta hänsyn till fakta. Jag kommer att fortsätta med min målsättning att skänka lycka till världen, som aldrig behövt mer kärlek, glädje, hopp och optimism”, skriver Romero.

prinsessan madeleine

En vanlig mammadag i prinsessan Madeleines Floridaliv: Madeleine och Nicolas målar tillsammans med konstnären Romero Britto. Bilden har hon själv lagt ut på Instagram.

Prinsessan Madeleine glänste i bronsfärgat siden när USA-avdelningen av mamma Silvias World Childhood Foundation i natt svensk tid anordnade sin årliga Thank You-gala – och hon hyllade mamma Silvia i sitt fina tal.

Den här galan är i vanliga fall en hösttradition som älskas av New York-societeten, som både gillar välgörenhet och Sveriges kungafamilj. I år kunde smokingfesten dock bara äga rum digitalt och den glammiga middagen var förvandlad till en timslång direktsänd webbgala.

LÄS OCKSÅ: Så går det om du säger du till Victoria och Madeleine…