Madeleines agerande mot Sofia – väcker frågor

Madeleine har noga valt ut vilka konton hon följer via Instagram – bland annat har hon valt bort prinsessan Sofia.

Många kungligheter är sparsamma med vilka konton de följer på Instagram, och sparsammast av alla är nog prinsessan Madeleine. Från sitt konto följer hon endast fyra andra – och de är alla relaterade till Kungafamiljen.

Först och främst följer hon naturligtvis kungahusets officiella konto, men även Carl-Philip och prinsessan Sofias egna konto.

 

Prinsessan Madeleine sitter alltid bredvid Sofia på Victoriadagen, här är de 2019.

Prinsessan Madeleine sitter alltid bredvid Sofia på Victoriadagen, här är de 2019.

Hon följer också två viktiga organisationer som medlemmar av kungahuset är engagerade i. Det ena är Childhood där drottning Silvia är grundare och Madeleine själv har varit aktiv sedan 2006. Utöver Childhood är Madeleine även beskyddare av stiftelsen Min stora dag, vilket också är det fjärde och sista kontot på prinsessans följer-lista.

Något som kan väcka frågor är varför hon inte också följer Project Playground, en annan väletablerad stiftelse för barns rättigheter och välmående som prinsessan Sofia är initiativtagare till. Kanske Madeleine tycker att det räcker att följa svägerskan på hennes mer personliga konto, @Prinsparet, och väljer att belysa de organisationer som ligger henne närmast om hjärtat.

Även @Prinsparet är restriktiva med att klicka på “Följ” på Instagram, de följer bara åtta konton, medan @Kungahuset följer hela nitton. Bland dem hittar vi till exempel de officiella kontona för de övriga skandinaviska kungahusen.

Lovisa de Geer kommer alltid på Madeleines högtider, där här bilden är från prinsessan Adriennes dop för två år sedan.

Lovisa de Geer kommer alltid på Madeleines högtider, där här bilden är från prinsessan Adriennes dop för två år sedan.

Prinsessan Madeleines hemliga konto

En vanlig företeelse bland kungligheter är att ha ett hemligt konto som bara de närmaste vännerna och familjen får följa. Så även Prinsessan Madeleine, på hennes konto har hon inte har någon bild på sig själv och namnet är ett alias. På kontot har hon lagt upp 288 inlägg totalt, fyra gånger fler än på sitt officiella konto med över 250 tusen följare. Bland hennes följarna av hennes hemliga konto finns bland andra inredningsprofilen Andrea Brodin och vännen Lovisa de Geer. Totalt får hundrafemtiosex personer ta del av innehållet.

Foto: TT