Madeleines bok "Stella och hemlighet" toppade listan

prinsessan madeleines bok stella och hemligheten toppar listan

Hon har bara varit i Sverige i två veckor men prinsessan Madeleine gör redan succé på hemmaplan.

Sommaren 2019 börjar bra för prinsessan Madeleine. För två veckor sedan lanserade hon sin nya barnbok Stella och hemligheten, som gjorde succé direktFaktum är att boken låg etta på Adlibris försäljningstopplista på nationaldagen – två dagar efter lanseringsdagen. Ett riktigt lyckobesked inför sommaren.

– Intresset har varit väldigt, väldigt stort och det tackar vi och bockar för. Prinsessan Madeleines bok är ett fantastiskt verktyg om man vill nå ut med de här frågorna, säger Åsa Andreasson, kommunikationsansvarig på World Childhood Foundation.

“Det känns underbart”

Madeleine hann knappt hämta andan efter den långa flygresan från Florida förrän det var dags för det stora lanseringseventet på Junibacken i Stockholm. Flera väninnor fanns med henne som stöd och när prinsessan talade om skrivprocessen och karaktären “Stella” fanns det ingen tvekan om hur glad hon var över att äntligen få hålla boken i sin hand.

– Det känns underbart! Det finns inget bättre än att komma hem till den här friska luften och till alla syrener. Det här är den allra finaste tiden. Och jag är så stolt över min bok och att den nu finns i bokhandeln i dag, sa Madeleine till Svensk Damtidning i samband med boklanseringen.

prinsessan madeleine signerade sin bok på slottet

Prinsessan Madeleine passade även på att signera sin bok under nationaldagen.

Läsning är viktig för Madeleine

Madeleine berättar också om egna sagostunder hemma i Florida.

– Jag försöker läsa varje kväll för barnen, det är en väldigt skön stund att ha tillsammans, när alla är lugna och man kan tala om olika saker, det kommer väldigt naturligt. Det är en fin stund att ha, så den försöker jag hålla på varje kväll.

När det är hennes tur att ta läggningen blir läsningen på svenska medan Chris berättar om Pippi Långstrump på engelska.

– Så för barnen blir det lite svengelska ibland. Men nu blir det bra med den svenska sommaren, då kommer de in i svenskan igen.

Läs hela intervju med prinsessan Madeleine. Klicka här!

intervju med prinsessan madeleine

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: