Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines glädje efter beskedet: "Tacksam"

30 sep, 2019, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan madeleine prinsessan leonore
Prinsessan Madeleine kan lägga ett lyckat Sverige-besök till handlingarna. Nu är hon hemma hos familjen i Florida men helgen i Göteborg kommer hon bära med sig länge.
Annons

Glad, överväldigad och tacksam. Prinsessan Madeleine lämnade Bokmässan i Göteborg med ett stort leende på läpparna. Hon var på plats, vid Bonniers monter, för att tala om sin nya barnbok Stella och hemligheten och det kungliga besöket lockade rekordpublik! Ja, kön till sal K2 ringlade sig flera våningar.

Över 700 åhörare satt bänkade när Madeleine gjorde entré på scenen och prinsessan talade engagerad om de svåra frågorna som Stella och hemligheten tar upp.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag vill nå ut till barnen. Det är så viktigt att de förstår att de har rätt att säga ifrån om något inte känns bra. I grunden handlar det om att få barn att sätta gränser. Det är viktigt att förklara för barn att det finns bra och dåliga hemligheter. De bra kan man ha kul och skoja med. Men de dåliga blir för tunga och de måste man berätta, sa prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleines succé på Bokmässan

Madeleine ville förstås ta tillfället i akt att sprida kunskap om sexuella övergrepp, och Childhoods arbete, men att hon skulle tala inför så många som 700 personer hade hon nog inte räknat med. En glädjande överraskning, helt klart.

– Prinsessan Madeleine är tacksam för det stora engagemanget, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Efter Bokmässan besökte Madeleine Talldungeskolan för att tala om boken med några skolelever och även där gjorde hon succé. Alla i klassrummet satt knäpptysta när prinsessan pratade och när hon dessutom berättade att hon läser boken för Leonore så var det nog många som blev lässugna.

Se bilderna från prinsessans skolbesök:

Foto: TT

Annons