Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines hektiska sommar – här ska familjen bo under festligheterna

17 maj, 2022, 17:00 
AvSimon Holm Stålhand
Madeleine och familjen
Härliga boendet på Öland!

Sommarloven nalkas för våra kungligheter! Så här kommer Madeleine och hennes familj fira sin semester.

Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

Sommartider väntar! Dagarna före midsommar drar den traditionsenliga semestern igång för våra kungligheter.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor som bekant i Florida. Till följd av pandemin har de inte kunnat besöka Sverige och har därför missat både födelsedagar och högtider med kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine, Chris O`Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne
Prinsessan Madeleine, Chris O`Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne.

Men som svenskdam avslöjade i förra veckan så kommer Madeleine att fira sin 40-årsdag, 10 juni, på svensk mark. Planeringen har pågått i månader och en av de rutinerade festfixarna som håller i trådarna är ingen mindre än kungafamiljens egen partydrottning Silvia.

Det blir också en stor privat 40-årsmiddag på själva födelsedagen den 10 juni, med kungaparet som värdar. Den hålls, enligt vad Svensk Dam erfar, på ett av de kungliga slotten och klädkoden är smoking.

Annons

Så sommaren kommer minst sagt bli hektisk för Madeleine och hennes familj!

Bråket bakom renoveringen

Men prinsessan Madeleine och hennes familj bestående av Chris O'Neill och barnen Adrienne, Leonore och Nicolas behöver inte vända sig till familj och vänner när det kommer till vart de ska bo.

Familjen kan äntligen kunnat göra sig hemmastadd igen i familjens våning på Kungliga Hovstallet. Dock så stötte Madeleine på trubbel när de skulle renovera lägenheten. Familjen flyttade in i den rymliga femrummaren med stora fönster ut mot gatan 2014. Då gjordes omfattande renoveringar för hela 6,8 miljoner kronor.

Merparten av den dyra renoveringen stod Statens fastighetsverk för. Expressen avslöjade att ännu en renovering skedde under 2018 och 2019 – och denna ledde till en konflikt. Men nu ska allt vara i sin ordning, vilket måste vara väldigt glädjande för familjen!

Här ska Madeleine bo under Ölandsvistelsen

Madeleine och hennes familj kan nu se fram emot det väntande midsommarfirandet – och mot en härlig sommarledighet på Öland tillsammans med resten av kungafamiljen, precis som förra sommaren. De kommer att dela Kavaljershuset, tillsammans med prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Kavaljershuset
Kavaljershuset.

Kavaljershuset byggdes 1902 och är fördelat på 500 kvadratmeter med bland annat två separata kök. Så med andra ord, det finns gott om plats för båda familjerna!

Annons