Madeleines hemliga liv – som hon inte vill att vi andra ska se

Madeleine – vår prinsessa i Florida!

Prinsessan Madeleine är en privat person.Här är ett bevis på att det finns vissa saker hon gärna håller för sig själv.

Prinsessan Madeleine har inte ett utan två konton på bildtjänsten Instagram. Det officiella, princess_madeleine_of_sweden, har över 260 000 följare och fungerar som prinsessans kommunikationskanal i mer formella ärenden. Där marknadsför hon sina engagemang, som Childhood och Min stora dag. Där grattar hon sina barn på födelsedagarna.

Men Madeleine har också ett annat konto – av betydligt mer privat karaktär. Det går under användarnamnet “leni82” och är inte öppet för allmänheten. För att få följa det behöver du vara en nära vän till Madeleine.

Prinsessan Madeleine har privat konto på Instagram

Madeleine – vår prinsessa i Florida!

Madeleine – vår prinsessa i Florida!

Ellen Myrgård Lindén är mångårig reporter på Svensk Dam och har bevakat Madeleine länge. Hon har full förståelse för att Madeleine valt den här lösningen.

– Prinsessan Madeleines privata Instagram-konto är otroligt viktigt för henne – och för kungaparet och hennes nära vänner i Sverige. På det här kontot kan hon publicera lite mer privata bilder på barnen. Mycket för att mormor och morfar ska få följa deras upptåg och utflykter i Florida, säger Ellen.

Madeleines make Chris O’Neill hade också länge ett privat Instagram-konto. Det är nu raderat – men Madeleines är kvar.

– Hon kan också kommentera sina vänners familjebilder, utan att allmänheten reagerar på att kommentaren är skriven av en prinsessa. Det är helt enkelt ett sätt för henne att vara social på internet, utan att privata texter och bilder hamnar i tidningarna, säger Ellen.

– Hon har även ett väldigt stort inredningsintresse och nuförtiden är det ju många som hämtar inspiration på Instagram när man ska göra om hemma. Och sådana sökningar skulle Madeleine aldrig göra på sitt officiella konto.

“Vill göra saker på egna villkor”

Det här betyder dock inte att Madeleine gömmer sig. För oss som inte hör till hennes närmaste bekantskapskrets finns som sagt det andra kontot.

– Madeleine har alltid velat göra saker på sina egna villkor men hon förstår samtidigt att det finns ett stort intresse kring hennes person. Därför är hon även noga med att uppdatera sitt officiella konto, säger Ellen.