Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines hemliga möten med Carl Philips ex-flickvän – Sofia lämnas utanför

02 feb, 2023, 19:00 

Så är prinsessan Madeleines relation med Emma Pernald i dag.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Uppbrottet väckte på sin tid stor uppmärksamhet. Många hade räknat med att Emma Pernald skulle bli prinsessa, men efter nio år tillsammans gick hon och prins Carl Philip skilda vägar.

Prinsessan Madeleines hemliga tjejgängBrand logo
Prinsessan Madeleines hemliga tjejgäng

För prinsessan Madeleine uppstod en komplicerad situation. Hon var nära vän med Emma Pernald, och trots att Carl Philip träffat prinsessan Sofia ville hon behålla vänskapsrelationen.

Det blev också startskottet på ett flera år långt rykte om en spricka i relationen mellan Sofia och Madeleine. Först 2012, efter en gemensam lunch på innekrogen Riche, stillades spekulationerna.

Emma Pernald och prins Carl Philip
Under närmare tio år var Emma Pernald tillsammans med prins Carl Philip.

Sofias möte med Emma

För Madeleine har det alltid handlat om att bevara vänskapen med Emma, samtidigt som hon vill ha en god relation med Sofia. Däremot försöker hon se till så att de inte träffar varandra.

Annons

Men det är inte helt lätt andra gånger. På Madeleines och Chris O'Neills bröllop var det så klart oundvikligt och de hamnade dessutom väldigt nära varandra i vimlet.

Emma Pernald med make Tomas Jonsson kommer till Slottet inför bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill
Emma Pernald med make Tomas Jonsson kommer till Slottet inför bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill 2013.

Madeleines och Emmas relation i dag

Emma Pernald är i dag bosatt i en villa på Lidingö. Där bor hon tillsammans med Tomas Jonson, vd på företaget Insplanet, och deras två barn. Själv jobbar hon som marknadschef för storbanken Nordea.

– Jag jobbar med extern kommunikation i Norden på grupp- och koncernnivå. All kommunikation i Norden helt enkelt, det känns spännande, har hon berättat för Svensk Damtidning.

Vänskapen med Madeleine är intakt.

– Hon försöker alltid se till träffa Madeleine så fort prinsessan är i Stockholm, säger Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård i Svensk Dam Förklarar.

Emma Pernald grattar prinsessan Madeleine vid lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" på Junibacken
Emma Pernald grattar prinsessan Madeleine vid lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" på Junibacken.

Foto: TT

Annons