Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Madeleines hemliga plan i Florida – tecknet som funnits där hela tiden

08 okt, 2023, 07:00 

Kommer Madeleine berätta hur det ligger till?

Annons

Även om vi inte ser särskilt mycket av prinsessan Madeleine, betyder det inte att hon inte arbetar hårt.

Tvärtom, hon jobbar dagligen i det tysta. Inte minst med frågor som rör World Childhood Foundation, som hon är vice hedersordförande av.

Och kanske får vi snart ta del av prinsessan Madeleines verk – som rör en lite extra rolig del av hennes arbete.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Prinsessan Madeleines lycka efter barnbokssuccén

Det hela rör Madeleines författarskap. Hon släppte 2019 barnboken Stella och hemligheten, som även den präglas av hennes stora brinn för barns rättigheter – men på ett sätt som når barnen direkt.

Så här beskrivs boken, och nioåriga Stellas dilemma:

"Att stå upp för sig själv eller någon annan är inte alltid lätt. Hur tar man mod till sig och säger ifrån när något inte känns bra?"

Annons

I mitten av sommaren stod det klart att boken översätts till tyska, och i samband med det gav Madeleine en intervju med tidningen Eltern.

– ”Stella” kan läsas som en berättelse om en flicka och hennes liv med familj och vänner. I berättelsen stöter hon på teman som angår oss alla och som barn måste lära sig: skillnaden mellan goda och dåliga hemligheter, betydelsen av personlig integritet och rätten att säga nej, sa hon då.

Prinsessan Madeleine med sin bok Stella och hemligheten i handen
En stolt Madeleine som gjort författardebut.

Prinsessan Madeleines kryptiska planer i Florida

Och visst finns det tecken på att Madeleine planerar för en uppföljare hemma i Florida. Så här svarade hon när hon fick frågan av den tyska tidningen ifall det fanns något annat ämne hon hade velat skriva bok om:

Annons

– Ja, det finns det faktiskt. Min kärlek till naturen. Jag skulle gärna skriva en bok som uppmuntrar barn att lägga bort sina digitala skärmar och utforska naturen.

Dessutom gick ju debuten så bra, att hon kan ha fått blodad tand. Ja, kanske sitter Madeleine och filar på en uppföljare, det får tiden utvisa.

Prinsessan är inte heller den enda i kungafamiljen som engagerat sig i barns läsning. Med sin stiftelse jobbar prinsparet hårt för att öka läslusten hos unga, inte minst hos de som kämpar med lässvårigheter. Visst skulle det vara härligt med ett kungligt bok-samarbete?!

Foto: TT

Annons