Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines hemlighet ute – avslöjas på ny bild från Florida

19 jan, 2024, 11:20 

Prinsessan Madeleine på sprillans ny bild från Florida – det här anade ingen!

Annons

Prinsessan Madeleine har av förklarliga skäl inte så många kungliga uppdrag, hon bor ju trots allt 800 mil bort i Florida, och det mesta sker hemma i Sverige.

Men ibland står stjärnorna rätt – och det finns möjlighet för Madeleine att närvara på plats. Som nu!

Madeleines och Chris hemliga kodspråkBrand logo
Madeleines och Chris hemliga kodspråk

Nya bilden på prinsessan Madeleine – från Florida

Det var under fredagen som hovet publicerade en bild på prinsessan Madeleine, när hon besökte Cape Canaveral i Florida. Anledningen var givetvis veckans stora snackis – uppsändningen av den svenske astronauten Marcus Wandt. Han sköts upp i Falcon 9-raketen, och kommer befinna sig i rymden i två veckor – och blir den tredje svensk i rymden.

Annons

Madeleine var där tillsammans med statsrådet Mats Persson och representanter för Rymdstyrelsen, och fångades på bild när hon samtalade med svenska astronauten Christer Fuglesang.

Prinsessan Madeleine och Christer Fuglesang

Detta stod inte uppskrivet i den kungliga kalendern – det är minst sagt en överraskning!

Det blev med största sannolikhet en väldigt lärorik dag för Madeleine, som ju också fick vara med om något historisk. Snacka om jackpot att det skedde så nära hem, eftersom det annars är avståndet som sätter käppar i hjulen!

Annons
Marcus Wandt, Alper Gezeravci, Walter Villadei, of Italy, Michael Lopez-Alegria
Gänget som nu är ute i rymden! Marcus Wandt står längst till vänster.
Annons

Prinsessan Madeleines förändrade beteende hemma i Sverige

2024 väntas prinsessan Madeleine flytta hem till Sverige, och då återstår det att se om vi får se henne oftare ute på kungliga uppdrag. Det finns ju onekligen saker som pekar på det, något Svensk Damtidning rapporterat om tidigare.

Med åren har Madeleine nämligen gradvis ökat sina kungliga uppdrag och åtaganden för kungahuset, och hon tillbringar mer och mer tid i Sverige.

När flytten meddelades berättade hovet att familjen ser fram emot att flytta hem:

– Det är ett beslut som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill fattat tillsammans. De ser i fram emot den här flytten och att barnen ska vara bosatta i Sverige med allt vad det innebär, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

Foto: TT

Annons