Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Misstankarna om Madeleine: Det tyder på att hon längtar hem

19 dec, 2023, 13:00 
Louise Wibergh Lenti
Siffrorna talar sitt tydliga språk – det kan inte vara en slump att vi sett Madeleine så mycket i år.
Annons
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Det är fortfarande osäkert när den omtalade flytten från Florida till Sverige kommer att ske. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har av allt att döma fortfarande inte fått sitt hus sålt och Chris har inte ändrat sin vilja till ett liv utanför rampljuset.

Vi är många som saknar Madeleine efter alla hennes år utomlands. Ser man till den kungliga kalendern verkar hon sakna Sverige också.

Lyckan med familjen

I mars i år meddelade hovet att prinsessfamiljen äntligen skulle flytta hem till Sverige permanent.

Annons

– Det är ett beslut som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill fattat tillsammans. De ser i fram emot den här flytten och att barnen ska vara bosatta i Sverige med allt vad det innebär, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

I juni kom sedan det tunga beskedet att flytten skjuts fram – till folkets och Madeleines besvikelse.

Det är nämligen en speciell typ av glädje som utstrålas av prinsessan Madeleine när hon får vara hemma i Sverige bland släkt och vänner. Gång på gång har vi sett henne skina vid sina besök.

Prinsessan Madeleine
Madeleine fnissandes med Sofia på Victoriadagen i somras.
Prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia, drottning Silvia
En skrattande Madeleine avslappnad och lycklig tillsammans med Sofia och Silvia när pappa kungen firades för sina 50 år på tronen i höstas.
Prins Carl Philip, prinsessan Madeleine
Syskonfniss tillsammans med älskade lillebror Carl Philip vid en konsert på Lilla Akademien i slutet av november med anledning av drottningens 80-årsdag.
Annons

Madeleine är familjekär och det är förståeligt att hon lyser upp när hon får befinna sig närmre sin familj och sina syskonbarn. Det är också naturligt att längtan till Sverige växer sig större i takt med att alla barnen blir äldre. Hon har flera gånger sagt att hon vill att barnen ska få en svensk uppväxt.

Tecken på hemlängtan

Om man studerar den kungliga kalendern går det att se en tydlig trend – Madeleine ökar sina åtaganden för kungahuset och befinner sig mer i Sverige för varje år som går.

Annons

Under 2021 hade hon fyra uppdrag varav två av dem var i Sverige.

Under 2022 hade uppdragen dubblats. Åtta uppdrag varav två var i Sverige.

Under 2023 har hon återigen dubblat sina uppdrag. Sexton uppdrag varav tolv varit i Sverige.

Visserligen har 2023 varit ett superår för våra kungligheter med firandet av kungen 50 år på tronen vilket såklart ska tas in i beräkningen. Det är dock tydligt att Madeleine räknat med att befinna sig i Sverige från och med hösten 2023 och har tackat ja till uppdrag därefter.

Foto: TT

Annons