Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines intima stund med Daniel – mitt framför tv-kamerorna

20 maj, 2023, 08:00 
Prins Daniel och prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine var som mest utlämnad – då var prins Daniel där.
Annons

Prinsessan Madeleine och prins Daniel har en lång historia tillsammans. Det var ju Madeleine som tipsade sin storasyster, kronprinsessan Victoria, om gymmet Master Training på Regeringsgatan i Stockholm. Det var där en viss Daniel Westling arbetade, och vad som hände sedan vet vi alla.

Så det är inte konstigt om Daniel har ett gott öga för Madeleine, och vice versa.

Kungaparets relation med Daniels föräldrar – alla olikheterBrand logo
Kungaparets relation med Daniels föräldrar – alla olikheter

Prinsessan Madeleine utsatt – då fanns prins Daniel där

Prins Daniel och prinsessan Madeleine
Daniel och Madeleine har ett gott öga för varandra.

Det syntes på prins Carl Philips bröllop med prinsessan Sofia. Då var Madeleine höggravid med sitt andra barn, prins Nicolas.

Annons

– Jag ville såklart väldigt gärna vara med på Carl Philip och Sofias bröllop som varade i två dagar – först var det en fest kvällen innan och sen var det själva bröllopet. Och jag sa till min barnmorska innan, att ”jag känner att det börjar hända någonting”, så jag ville kolla status innan jag gick in på festen och in i kyrkan. Men då var jag faktiskt tre centimeter öppen, så hon tyckte jag borde ha med mig en väska utifall att jag skulle behöva åka in, säger Madeleine i en intervju med magasinet Mama.

– Så jag satt där i kyrkan och tänkte ”Bara. Inte. Vattnet. Går”, i hela munderingen. Vad GÖR jag om vattnet går, sitter jag kvar? Ska jag ställa mig upp – vad gör man?

"Det gör rätt ont"

Det var här Daniel kom in i bilden. Han fick agera stöd åt Madeleine, och de tu hade en riktigt intim stund – mitt framför tv-kamerorna.

– Jag hade Daniel till bordet, vilket var skönt, han hjälpte mig. Så jag kunde säga ”Du, nu gör det rätt ont, nu får du prata så sitter jag och ler!” för det var ju en tv-sänd middag också, haha! Så jag kunde liksom inte sitta där och göra grimaser, säger Madeleine.

Det finns fler exempel på när Daniel och Madeleine stöttar varandra. I New York, hösten 2011, gjorde Daniel ett av sina första utlandsuppdrag på egen hand, utan Victoria vid sin sida. Då ryckte USA-bon Madeleine in och stöttade honom på plats. En ovärderlig hjälp, tyckte Daniel!

Annons