Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charlenes utseende på Charles kröning väcker skilsmässorykten: "Grät hejdlöst"

19 maj, 2023, 12:30 
Furstinnan Charlene

Charlene av Monaco ställde till med skandal på kung Charles kröning.

Annons

Furstinnan Charlene av Monaco är en av Europas mest omskrivna kungligheter. Ofta är det inte hennes känsla för mode eller hennes välgörenhetsengagemang som diskuteras, utan betydligt mörkare saker.

Hon har haft riktigt tuffa år där hon har lidit av hemlängtan och drabbats av svår sjukdom.

Albert bryter tystnaden om Charlenes svåra hälsotillståndBrand logo
Albert bryter tystnaden om Charlenes svåra hälsotillstånd

Furstinnan Charlenes utseende på kröningen väcker reaktioner

När hon dök upp på kung Charles kröning reagerade många på hennes ledsna framtoning, vilket vissa upplevde tog sig uttryck i hennes utseende.

Furst Albert och furstinnan Charlene
Charlene var helt klart inte i balans under kröningen.

Spanska Muherjoy är inte imponerade av Charlenes stil på den kungliga begivenheten.

"Hennes frisyr ger bara bränsle till myten om henne som en sorgsen furstinna, ett narrativ som fick sin början på hennes bröllopsdrag, där hon grät hejdlöst, och inte för att hon var glad. Den sorgsna och uppgivna uppsynen hos Charlene, som nu medföljs av en lika sorglig frisyr, kan inte prata bort med uttalanden. Monacos first lady har själv slutat prata, så det vi vet om hennes kommer från våra observationer eller från uttalandena som furst Albert gjort. Utöver att man börjar ifrågasätta hennes mående, så leder hennes ledsna framtoning till att det börjar spridas rykten om skilsmässa", skriver Muherjoy.

Annons

"Är en trötthet som inte bara är fysisk"

2021 var ett mörkt år för Charlene, som blev strandad i hemlandet Sydafrika under åtskilliga månader efter att plötsligt drabbats av dålig hälsa. Då löd förklaringen att furstinnan dragit på sig en öroninflammation som hindrade henne från att återvända till Monaco.

Först i november 2021, efter ett halvår i Sydafrika, kom hon hem till Monaco bara för att några dagar senare bli inlagd på en klinik i Schweiz.

Då var furst Albert öppen med att Charlene hade problem som inte bara var fysiska, men sa inte så mycket mer än så.

– Det handlar om en trötthet som inte bara är fysisk och som bara kan behandlas med vila och övervakning, sa furst Albert då till People.

Annons