Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines och Chris hemlighet ute – som inte ens familjen vetat om

17 mar, 2024, 16:00 
Så reagerade familjen.
Annons

Det var i början av 2011 som det började tisslas och tasslas om att prinsessan Madeleine har träffat kärleken på nytt. Hon hade flytt till New York efter den brutna förlovningen från Jonas Bergström, och här korsades hennes vägar med affärsmannen Chris O'Neill.

Idag är det svårt att föreställa sig Madeleine utan sin klippa Chris. Men det hela började faktiskt med en stor hemlighet.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills hemlighet – så avslöjades dem

Ja, Madeleines kärleksliv hade varit rejält omtalat, efter att norsk press avslöjade att hennes fästman Jonas Bergström varit otrogen.

När hon via gemensamma vänner träffade Chris i New York, höll hon förståeligt nog låg profil. De träffades på flera dejter i hemlighet under hösten 2010, och Madeleine fattade alltmer tycke för honom.

Annons

– Han var öppen och social och de hade samma värderingar, berättar Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill 2015
Madeleine och Chris fångades på bild ihop redan sommaren 2010, hemma i Sverige.Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT

En av dejterna ägde rum på den exklusiva restaurangen Boathouse. Det var nog inte tänkt att bli en dejt som skulle förändra Chris liv – men så blev det, tack vare en spansk turist som befann sig på samma ställe. Kvinnan hade stenkoll på den svenska kungafamiljen, och Madeleine som annars flög under radarn i New York blev igenkänd.

Den spanska turisten plockade fram sin kamera.

– Madeleine, bara två meter bort, märkte inte att hon blev filmad. Hon var så glad över att vara i Chris sällskap. Inför kameran gled hon upp vid hans sida och strök honom omsorgsfullt över armen. De som sedan såg filmen kunde inte ta miste på Madeleines gest: Det här var mer än bara en kompis. Det här var prinsessans nya kärlek, berättar Johan T Lindwall i boken Madeleine: Prinsessan privat.

Familjens reaktion efter avslöjandet om prinsessan Madeleine

Bilden släpptes till media, och Madeleine ställdes inför ett vägskäl. Fotona spreds i svensk press, och fick det att viskas rejält:

Annons

– De äter middagar ihop och är ofta ute i svängen tillsammans, sa Aftonbladets källa om bilderna.

Innan dess hade hon och Chris inte satt några etiketter på sin relation, men nu skulle hela familjen hemma i Sverige nås av bilder på Madeleine med en mystisk man:

– Ingen i familjen hade en aning om Chris O’Neill. Inte ens Victoria. Madeleine hade velat hålla det på den nivån och det var bara för att hon inte ens själv var säker på vad det kunde bli med Chris.

Nu var Madeleine tvungen att bestämma sig om hon skulle gå vidare med Chris eller inte. Och svaret var enkelt – Chris blev Madeleines nya pojkvän. De fångades på fler bilder ihop i New York, men denna gång var det medvetet, en slags markering från deras håll till världen.

– Hemma i Stockholm var det bara glada miner för Madeleines skull. Dittills hade familjen varit orolig och den som hade varit mest bekymrad var utan tvekan Silvia. Hon hade sett hur tufft dottern haft det och kände att allt som kunde göra Madeleine glad var bara positivt, berättar Johan T Lindwall i boken.

Resten är som man säger, historia. Idag har paret tre barn ihop, och lever lyckliga i lyxvillan i Pinecrest.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris kungliga debut 2012 – samma år som de förlovade sig.Linda Forsell/Aftonbladet/TT

Foto: TT

Annons