Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines och Chris tårfyllda beslut – är som man trott

11 feb, 2024, 15:00 
Chris och Madeleines beslut berör på djupet.
Annons

Prinsessan Madeleine fullständigt älskar livet som mamma – så tänk vilken tur att hon och Chris O'Neill har hela tre barn hemma i villan i Florida! Och två busiga hundar, såklart.

Varje dag förgylls deras liv av prinsessan Leonore, 9, prins Nicolas, 8, och prinsessan Adrienne, 5. Och redan tidigt i barnens liv fattade paret ett tårfyllt beslut.

Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!Brand logo
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!

Prinsessan Madeleines barnnamn chockade alla

När någon i kungafamiljen väntar barn dyker alltid samma fråga upp, så snart som jublet lagt sig: vad kommer den nya prinsen eller prinsessan heta?

Annons

Kungahusexperter kommer med sina bästa gissningar i rutan och bettingsidorna går varma. Det är först när kungen håller konselj som namnet meddelas, och folket äntligen får veta vad de nyblivna föräldrarna döpt sin småtting till.

Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills barn har fått rätt ovanliga namn. Ja, varje gång kungen meddelat namnen har pressen totalt tappat hakan – och ingen har lyckats gissa rätt. Det har ju faktiskt aldrig funnits en prinsessa i svensk historia som hetat varken Leonore eller Adrienne!

Prinsessan Adrienne, prins Nicolas och prinsessan Leonore
Foto: Instagram
Annons

Madeleine och Chris tårfyllda beslut – som berör på djupet

Madeleine och Chris har nästan alltid bott utomlands, och det är givetvis förklaringen till att deras barn fått så unika namn. I USA är namnet Adrienne inte alls lika ovanligt som hemma i Sverige.

När det kommer till mellannamnen har alla tre barn fått namn som har starka känslomässiga band. Leonores mellannamn Lilian är såklart en hyllning till prinsessan Lilian som Madeleine stod mycket nära.

Annons

När det kommer till prins Nicolas namn, finns det också en tårfylld historia. Hans fulla namn är prins Nicolas Paul Gustaf.

Namnet Paul kommer givetvis från Chris O'Neills pappa Paul O'Neill, som avled 2004. Chris var hans enda son, och de stod varandra mycket nära. Han var en stor förebild för Chris, och han gick i sin fars fotspår och blev affärsman. Under bröllopet med Madeleine höll Chris ett känslosamt tal, där han berättade om sorgen över att Paul missade den stunden. Där berättade Chris att hans pappa hade älskat Madeleine och att han önskade att de hade fått träffa varandra.

"Nicolas", ja, det kommer från Chris själv:

– Jag hette faktiskt Nicolas, i mindre än ett dygn! Men sedan sa min pappa: “Glöm det, han är en Christopher”. Och så blev det Christopher, berättade Chris för Johan T Lindwall 2015.

Paul O'Neill och Chris O'Neill
Paul och Chris O'Neill.

Foto: TT

Annons