Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines och Silvias kyliga möte – bara dagar efter sveket

04 nov, 2022, 11:02 

Nu möts mor och dotter för första gången på länge – och träffen kommer inte särskilt lägligt.

Annons
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftarBrand logo
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftar

Beskedet, som många visserligen anat, är nu bekräftat. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer inte att resa till Sverige i mitten av december för att medverka på den traditionsenliga Nobelbanketten.

Men familjen möts om ynka dagar, i Brasilien, och det riskerar att bli ett kyligt möte.

Mötet med drottningen – bara dagar efter

Ja, både drottning Silvia och prinsessan Madeleine kommer under nästa vecka befinna sig i Brasilien där det står jobb med World Childhood Foundation på schemat.

Annons

Mor och dotter har inte setts sedan i somras, när Madeleine och familjen befann sig på Öland. Men mötet kanske inte blir ett så kärt återseende som man tänkt.

Tisdag, när Silvia och Madeleine ses, är bara dagar efter att hovet bekräftat för Svensk Dam att Madeleine nobbar Nobelfirandet – igen.

Senaste gången Madeleine var på Nobelfesten var 2019, och mellan dess har det varit pandemi och hennes frånvaro har varit naturlig. Nu är det däremot desto oklarare.

Nobelprisutdelningen i Konserthuset 2019
Nobel 2019.


Hovets svar

Att Madeleine och Chris uteblir från Nobelfirandet beskriver hovets informationschef Margareta Thorgren som ett naturligt beslut eftersom hon bor i USA.

Annons

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och hennes familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, säger hon.

Men att det är en viktig tillställning för kungafamiljen går inte att bortse från, och visst kan man anta att familjen hemma i Sverige gärna hade sett att hon medverkade.

Det sker ju bara en gång om året, och denna gång är det första gången sedan pandemin som firandet är tillbaka i full skala igen.

Prinsessan Madeleine var senast med på Nobel 2019, alltså tre år sedan.

Foto: TT

Annons