Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines okända kamp i Florida – samtalen från Sverige hon inte vill ha: ”Tar illa vid sig”

01 feb, 2023, 15:30 

Prinsessan Madeleine har nåtts av turbulensen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottningholm hade virat in sig i sin vackra vinterskrud. Prinsessan Madeleine och familjen hade rest hela vägen från Florida för att fira jul med kungen och drottning Silvia.

Herman Lindqvist: Då kan kungen abdikeraBrand logo
Herman Lindqvist: Då kan kungen abdikera

Det blev ett kärt återseende. För kungen och drottningen var det så klart extra speciellt att få träffa sina barnbarn igen, vilket inte händer speciellt ofta med tanke på det långa avståndet.

– De försöker komma hem till Sverige i alla fall två gånger per år och det brukar infalla under jul och sommaren, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Dam.

”Det är ju inte klokt”

Efter ett nyårsfirande i Sverige har prinsessan Madeleine och familjen återvänt till värmen i Florida.

Annons

På håll har de kunnat följa den turbulens som uppstått efter kungens utspel i SVT-dokumentären ”Sveriges sista kungar”.

I dokumentären kommenterade kungen den grundlagsändring som gjorde att kronprinsessan Victoria tog över titeln från prins Carl Philip.

– Att ha lagar som fungerar retroaktivt, det är ju inte klokt, det tycker jag fortfarande.

– Min son prins Carl Philip var född och sedan plötsligt ändrar man så han blir av med det hela. Det är ganska märkligt tycker jag, sa kungen.

Prinsessan Madeleine, kung Carl Gustaf, prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip, orinsessan Estelle på Solliden Session 2022
Prinsessan Madeleine, kung Carl Gustaf, prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip, orinsessan Estelle på Solliden Session 2022.

Så påverkas prinsessan Madeleine

Efter dokumentären berättade hovets informationschef Margaretha Thorgren för Svensk Damtidning att relationen mellan kungen och Victoria inte påverkats av uttalandet.

Annons

– Det här är ingen stor sak i familjen. Det är en fråga i media som har blivit väldigt, väldigt förstorad.

– Kungen och kronprinsessan arbetar sida vid sida sedan många år tillbaka och kungen tycker att kronprinsessan som hans efterträdare kommer att bli en utmärkt statschef för Sverige, sa hon.

Kungen och kronprinsessan Victoria
Kungen och kronprinsessan Victoria har en god relation, enligt hovet.

Prinsessan Madeleine har befunnit sig långt bort från händelsernas centrum, men historikern och kungaexperten Herman Lindqvist är övertygad om att även hon påverkats av kaoset.

– Hon tar nog illa vid sig, hon tycker inte alls att det här är roligt och får säkert privata samtal från familjen. Hon kan ju inte göra något åt det heller, jag tror hon innerst inne är tacksam att hon inte är här mitt i röran och blir utsatt för de här frågorna och attackerna, säger han till Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine
”Hon tar nog illa vid sig, hon tycker inte alls att det här är roligt och får säkert privata samtal från familjen”, säger kungaexperten Herman Lindqvist till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons